Eulàlia, un espectacle per homenatjar la patrona de la Catedral

Per a Santa Eulàlia, la Catedral es vesteix de gala per celebrar la seva festa patronal amb un espectacle de dansa i les celebracions en honor la jove màrtir

El proper dijous, 12 de febrer, la Catedral de Barcelona celebra solemnement la festa de la seva patrona, Santa Eulalia, verge i màrtir, i patrona de la ciutat de Barcelona. Les despulles de la jove i valenta jove cristiana que segons la tradició va sofrir martiri a l’edat de 13 anys resten a la cripta de la Catedral.

Precisament sobre aquest cripta, a l’altar major, és on l’Esbart Ciutat Comtal ofereix, de nou, el seu espectacle, Eulalia, en homenatge a la patrona de la catedral i la ciutat, en una visió de dansa i música que reflecteix la vida i martiri de Santa Eulalia. La coreografia  de Lluís Calduch Ramos, director de l’Esbart Ciutat Comtal, i de la música de Francesc Cassú i Jordi, ens transportaran a la persecució de l’emperador Dioclecià a finals del segle III.

Les representacions seran el dissabte, 7 de febrer a les 20,45 h i el diumenge, 8 de febrer a les 16,45 h. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat i per tant l’accés serà per odre d’arribada.

La Catedral també celebrarà la festa patronal amb els actes de culte següents: el 7 de febrer a les 10,30 la feligresia de la parròquia de Santa Eulalia de Vilapicina celebrarà missa a la Cripta de Santa Eulalia. Tot seguit, a les 11,30 ho farà la parròquia de Santa Eulalia Provençana de l’Hospitalet.

El dia 12 en la solemnitat de la santa màrtir hi haurà celebració de la missa a les 9, 10,11 i 12 hores del matí . A les 9,30 h pregària de laudes solemne a la Cripta i cant dels goigs. Al vespre a les 18,30 vespres solemnes i a les 19 h Missa conventual a l’Altar Major amb la participació del Cor de Cambra Francesc Valls. En acabar, visita corporativa a la Cripta i cant dels goigs. La Cripta romandrà oberta de 10 a 18 hores.

Les persones que porten el nom d’Eulalia, com és tradició, es podran inscriure en el Llibre d’Or de la Catedral.

 

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món