Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Eulàlia, un espectacle per homenatjar la patrona de la Catedral

Per a Santa Eulàlia, la Catedral es vesteix de gala per celebrar la seva festa patronal amb un espectacle de dansa i les celebracions en honor la jove màrtir

El proper dijous, 12 de febrer, la Catedral de Barcelona celebra solemnement la festa de la seva patrona, Santa Eulalia, verge i màrtir, i patrona de la ciutat de Barcelona. Les despulles de la jove i valenta jove cristiana que segons la tradició va sofrir martiri a l’edat de 13 anys resten a la cripta de la Catedral.

Precisament sobre aquest cripta, a l’altar major, és on l’Esbart Ciutat Comtal ofereix, de nou, el seu espectacle, Eulalia, en homenatge a la patrona de la catedral i la ciutat, en una visió de dansa i música que reflecteix la vida i martiri de Santa Eulalia. La coreografia  de Lluís Calduch Ramos, director de l’Esbart Ciutat Comtal, i de la música de Francesc Cassú i Jordi, ens transportaran a la persecució de l’emperador Dioclecià a finals del segle III.

Les representacions seran el dissabte, 7 de febrer a les 20,45 h i el diumenge, 8 de febrer a les 16,45 h. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat i per tant l’accés serà per odre d’arribada.

La Catedral també celebrarà la festa patronal amb els actes de culte següents: el 7 de febrer a les 10,30 la feligresia de la parròquia de Santa Eulalia de Vilapicina celebrarà missa a la Cripta de Santa Eulalia. Tot seguit, a les 11,30 ho farà la parròquia de Santa Eulalia Provençana de l’Hospitalet.

El dia 12 en la solemnitat de la santa màrtir hi haurà celebració de la missa a les 9, 10,11 i 12 hores del matí . A les 9,30 h pregària de laudes solemne a la Cripta i cant dels goigs. Al vespre a les 18,30 vespres solemnes i a les 19 h Missa conventual a l’Altar Major amb la participació del Cor de Cambra Francesc Valls. En acabar, visita corporativa a la Cripta i cant dels goigs. La Cripta romandrà oberta de 10 a 18 hores.

Les persones que porten el nom d’Eulalia, com és tradició, es podran inscriure en el Llibre d’Or de la Catedral.

 

T'interessarà ...