Pàgina d'inici > Entrevistes

Estudiar amb valor afegit

El Dr. David Abadías és el degà de la Facultat Antoni Gaudí que ha incorporat la modalitat d’aula oberta dirigida a alumnes oients que desitgin completar la seva formació cultural o humanística

La Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG), ofereix ensenyaments de grau i de màster, però també la modalitat d’aula oberta dirigida a alumnes oients que desitgin completar la seva formació cultural o humanística. En aquesta darrera modalitat, les matèries que es proposen tenen com a objectiu presentar la relació entre la història, la teologia i l’art en el marc del necessari diàleg fe i cultura en el món d’avui. El Dr. David Abadías és el degà de la Facultat Antoni Gaudí.

Quines matèries s’impartiran en les aules obertes?

En són cinc i representen una oportunitat per conèixer amb profunditat i precisió la creació artística des de les seves diferents manifestacions, i amb la necessària contextualització històrica. Aquestes matèries són: grans obres de la música sacra, teologia i cinema, l’art espiritual del camí cistercenc, història de l’Església a Catalunya i història de l’art cristià modern i contemporani.

Quin és el valor afegit de la FHEAG respecte qualsevol altre grau, màster o diploma similar?

El valor afegit s’articula en torn de dos grans àmbits. El primer és el fet que al costat dels especialistes que imparteixen les assignatures també es compta amb la col·laboració d’artistes i estudiosos amb qui els alumnes tenen l’oportunitat de compartir els coneixements. El segon és la possibilitat de poder realitzar pràctiques en els principals arxius eclesiàstics, així com tenir accés al ric patrimoni arquitectònic del nostre país.

És estudiar amb l’obra d’art al costat…

Sí, en el rere fons de tot plegat hi ha la capacitat de fer la lectura de l’art i de la història des de les claus cristianes amb què es va forjar, tant simbòlicament com conceptual, cosa que permet una comprensió global i molt més afinada de la seva riquesa i fecunditat.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del proper 5 de febrer

T'interessarà ...