Pàgina d'inici > Crítiques > Cinema

Estrenes de cinema pel 2017 (2a part)

La cartellera del 2017 porta un gran repertori de pel·lícules pròpies del cinema espiritual, on els valors personals i les lliçons de vida prenen protagonisme a través d’aquestes trames que s’estrenaran durant els propers mesos en la gran pantalla. Amb l’objectiu de saciar la curiositat de l’espectador, des de la secció Una pausa pel cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez esmenta les 12 produccions [...]

La cartellera del 2017 porta un gran repertori de pel·lícules pròpies del cinema espiritual, on els valors personals i les lliçons de vida prenen protagonisme a través d’aquestes trames que s’estrenaran durant els propers mesos en la gran pantalla. Amb l’objectiu de saciar la curiositat de l’espectador, des de la secció Una pausa pel cinema espiritualMnPeio Sánchez esmenta les 12 produccions audiovisuals més destacades d’aquesta temàtica, entre les quals, se sortegen, segur, algunes de les premiades en la futura edició dels Oscar.

(2a part)

Properes estrenes

Entre aquestes, ha obert el nou any Silenci, de Martin Scorsese, centrada en l’arribada dels jesuïtes al Japó. “Una obra mestra”, segons Mn. Sánchez, en que el “director no es proposa una pel·lícula efectista, sinó mostrar una peregrinació espiritual”. També, destaquen algunes estrenes amb temàtica religiosa com, El jove messies, del director Cyrus Nowrasteh, sobre la vida de Jesús de Natzaret, així com una sobre Francesc d’Assís, amb el nom: l’Amic: Francesc d’Assís i els seus germans o “Últimos días en el desierto” de Rodrigo García.

D’altra banda, entre les trames destacades pels valors i la superació personal dels seus protagonistes, hi ha Queen of Katwe, de la directora indú Mira Nair, sobre una jugadora d’escacs que trobarà en el seu talen la sortida de la pobresa. També, la comèdia de Paco Aranda, titulada Allò que de debò importa, sobre un “manetes” que capgirarà la seva vida a partir d’un anunci promocionant-se a un diari local com a “curandero”. En sisè lloc, l’adaptació de l’obra teatral Incerta Glòria, sobre el destí de tres amics enmig de la guerra civil, que Agustí Villalonga (director de Pa Negre) porta a la gran pantalla.

També, entraràn nous films de dos experts en cinema espiritual, com el reconegut Terrence Màlick amb El Rei de Copes i  d’altra banda Chrystoff Zanussi amb Cos estrany . El crític de cinema espiritual també destaca pel nou any “Le confessioni” de Roberto Andò sobre com els poderosos del G8 converses amb un monjo que els farà reflexionar sobre la seva posició i el valor del seu poder. També es parlarà del poder més fosc, amb “Le ciel attendra” Marie-Castille Mention-Schaar, on una noia de 16 anys passarà a convertir-se a l’Islam  radical. 

Per acabar, s’estrenarà el documental premiat per Signis, titulat “La isla de los monjes” de Anne Christine Girardot sobre la contunuïtat d’una comuntat de monjos. 

 

(1a part)

T'interessarà ...