Pàgina d'inici > Noticies

És el Senyor!

Quatre anys després, torna l’Aplec de l’Esperit, que se celebrarà a Banyoles, on l’Estany es convertirà en el llac de Galilea

L’Aplec de l’Esperit es celebrarà, aquest any, el dissabte 7 de juny a Banyoles. El seu Estany és un lloc privilegiat per a poder treballar les situacions evangèliques de Jesús al voltant del llac de Galilea. La intenció d’aquest aplec és que el jove faci experiència de Jesucrist i es trobi amb el Senyor, com els deixebles que al voltant del llac, escolten la Paraula de Déu, experimenten la seva filiació amb el Pare i el reconeixen viu. “És el Senyor”, (Jn 21,7) és el lema per a l’Aplec de l’Esperit d’ aquest any. Les inscripcions es poden fer fins el divendres 30 de maig.

Programa de la Jornada

La jornada començarà a les 10:30 del matí amb una benvinguda. Acte seguit, els joves es dividiran en grups per realitzar les diferents activitats del dia. Cap a les 15:30 hi haurà testimonis i actuacions musicals (basats en l’Evangeli Sant Mateu, 25), i Càritas Catalunya presentarà el projecte social de l’Aplec: Servei d’Intervenció Educativa. L’Aplec de l’Esperit 2014 clourà amb una Eucaristia a les 17:45 i cap a les 19:00h tindrà lloc la fi de festa.

Un nou himne per a una nova edició de l’Aplec de l’Esperit

L’himne per a aquesta edició ha estat composat i interpretat pel grup de música cristiana Canta la Teva Fe (CTF). Segons Mn. Joan Àguila,  intèrpret de la cançó, “aquest himne vol ser una invitació als joves a posar-se a la pell dels deixebles que feinejaven vora el llac. La cançó cerca paral·lelismes entre la vida dels joves i les vivències que els apòstols van tenir amb el llac de Galilea com a marc de referència.” Són moltes les imatges que al llarg de la cançó fan referència a diferents passatges de l’Evangeli i a vivències molt actuals dels joves.

Què és l’Aplec de l’Esperit?

L’Aplec de l’Esperit és una trobada celebrativa d’expressió juvenil, en la festa de la Pentecosta, i que va néixer com a iniciativa dels Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi, l’any 1978 amb l’objectiu d’obrir espais de llibertat a l’Església per a evangelitzar els joves de Catalunya. Des de fa 31 anys, l’Aplec de l’Esperit ha estat el fil conductor de la pastoral de joves de Catalunya en diferents indrets com Poblet (1985), Lleida (1988), Manresa (1991), Vilafranca del Penedès (1998), La Seu d’Urgell (2002), Tarragona (2007) o Terrassa (2010) on es va celebrar el darrer Aplec.

T'interessarà ...