Pàgina d'inici > Noticies

Erradicar la discriminació des de les aules

Alumnes de les escoles Jesuïtes El Clot i Bellvitge participen al projecte Cross Community School Un centenar d’alumnes d’entre 15 i 22 anys dels centres Jesuïtes El Clot (Barcelona) i Jesuïtes Bellvitge (Hospitalet de Llobregat) van participar en una iniciativa convocada per l’àrea de justícia de la Comissió Europea, anomenada Cross Community School, que es […]

Alumnes de les escoles Jesuïtes El Clot i Bellvitge participen al projecte Cross Community School

Un centenar d’alumnes d’entre 15 i 22 anys dels centres Jesuïtes El Clot (Barcelona) i Jesuïtes Bellvitge (Hospitalet de Llobregat) van participar en una iniciativa convocada per l’àrea de justícia de la Comissió Europea, anomenada Cross Community School, que es basa en la lluita contra la discriminació en els entorns on se solen moure els joves. En aquest projecte també han participat tres institucions més de França, Itàlia i Alemanya.

L’objectiu principal de la iniciativa ha estat el de “contribuir al fet que, a nivell europeu, la diversitat en qualsevol de les seves manifestacions sigui entesa, acceptada i finalment, apreciada”, han explicat els responsables del projecte. Els joves, que han participat de manera voluntària, han realitzat grups de conversa on han pogut debatre temes cadents, com la discriminació per l’aparença física, la religió o la procedència, entre d’altres.

Proposta per combatre la discriminació

L’activitat s’ha portat a terme durant el curs 2011-12 i va concloure el passat 19 de novembre, amb la lectura de la “Carta de la Diversitat”, que els alumnes han fet arribar al coordinador del projecte i que, juntament amb les que han elaborat la resta d’institucions, s’enviaran al Parlament Europeu. La carta recull les seves peticions i compromisos, i servirà per a l’elaboració d’una normativa escolar europea per a prevenir la discriminació.

En el document s’inclouen propostes concretes com la petició que els centres es facin responsables de la qüestió per mitjà de normatives internes i mecanismes de control, juntament amb sancions en cas de ser necessàries.

Però aquest projecte no quedarà només en certes propostes. La voluntat de les escoles i dels educadors/es i alumnes/as és donar continuïtat al treball iniciat, mantenint i promovent les àrees de diàleg com a espai de participació.

T'interessarà ...