Pàgina d'inici > Noticies

Enrique Benavent, nou bisbe de Tortosa

El bisbe auxiliar de València ocuparà el lloc que va deixar vacant Xavier Salinas al novembre, quan va ser traslladat a Mallorca El bisbat de Tortosa ja ha anunciat oficialment el nomenament d’Enrique Benavent, fins ara bisbe auxiliar de València, com a nou bisbe de Tortosa. La seu estava vacant des del passat novembre quan [...]

El bisbe auxiliar de València ocuparà el lloc que va deixar vacant Xavier Salinas al novembre, quan va ser traslladat a Mallorca

El bisbat de Tortosa ja ha anunciat oficialment el nomenament d’Enrique Benavent, fins ara bisbe auxiliar de València, com a nou bisbe de Tortosa. La seu estava vacant des del passat novembre quan el bisbe Xavier Salinas va ser traslladat a Mallorca. Aquest nomenament episcopal és el segon del Papa Francesc a Espanya, ja que fa menys d’un mes, Menéndez va ser nomenat bisbe auxiliar d’Oviedo.

Biografia

Enrique Benavent va néixer el 25 d’abril del 1959 a Quatretonda (València).  Va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà de Moncada, on va aconseguir la Llicenciatura en Teologia. És Doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. El 1999 va ser escollit degà de la Facultat de Teologia de València.

Va rebre l’ordenació sacerdotal a València a mans de Joan Pau II el 8 de novembre del 1982. Va ser nomenat bisbe auxiliar de València el mateix dia de l’any 2004, essent el bisbe més jove d’Espanya. En la Conferència Episcopal Espanyola, és membre de la Comissió Episcopal de la Doctrina de la fe i des del 2005 de la de Seminaris i Universitats.  

Amb el seu nomenament a Tortosa, continua la tradició de nomenar-hi bisbes valencians. I és que Tortosa és l’únic bisbat de Catalunya que té una part del territori dins de la província de Castelló. 

T'interessarà ...