Pàgina d'inici > Noticies

Els valors d’en Lolo

El periodista de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel Samuel Gutiérrez ha rebut enguany el IV Premi Lolo de Periodisme Jove, que atorga la Unió Catòlica d’Informadors i Periodistes d’Espanya. El jurat ha valorat la seva “professionalitat i companyonia, així com el servei a la dignitat de l’home i els valors evangèlics”. Què representa aquest guardó? […]

El periodista de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel Samuel Gutiérrez ha rebut enguany el IV Premi Lolo de Periodisme Jove, que atorga la Unió Catòlica d’Informadors i Periodistes d’Espanya. El jurat ha valorat la seva “professionalitat i companyonia, així com el servei a la dignitat de l’home i els valors evangèlics”.

Què representa aquest guardó?

Sempre és agradable que valorin la teva feina. Treballar al servei de l’evangelització i de la cultura és una benedicció de Déu. Catalunya Cristiana és un mitjà modest d’Església que ens permet, als qui hi treballem, servir la Veritat i col·laborar en la construcció del Regne. Aquest és el millor premi possible i en dono gràcies a Déu!

Com entens la professió periodística?

El que més m’apassiona d’exercir el periodisme en un mitjà confessional és la possibilitat de descobrir el rostre de Déu en les persones i en els esdeveniments de cada dia. Cada entrevista, cada reportatge poden esdevenir una ocasió privilegiada de trobada amb el misteri del Déu vivent. Això t’obliga a restar ben unit a Jesucrist, per poder reconèixer-lo i després transmetre’l amb la major fidelitat possible.

Qui era Lolo?

Manuel Lozano Garrido, Lolo, va ser un periodista andalús que anava amb cadira de rodes des de molt jove i va quedar cec els últims nou anys de la seva vida. Enmig de la malaltia va oferir un testimoni lluminós de l’alegria de la fe. Lolo va conservar sempre viva l’esperança i va continuar exercint amb coratge la professió periodística. El 2010 va ser beatificat pel papa Benet XVI.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají a Samuel Gutiérrez per al Full Dominical del diumenge 18 d’agost del 2013.

T'interessarà ...