Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Els sants, un tresor incalculable de l’Església

El P. Fernando Cordero presenta el seu llibre ‘Compañeros de Jesús’ en què explica catequèticament el testimoni de 366 sants, un per a cada dia de l’any

Sant Jordi s’apropa i les novetats literàries comencen a florir. De temes n’hi ha molts, però pocs tan curiosos com el llibre que ha presentat el P. Fernando Cordero: Compañeros de Jesús. És ben sabut que el tema dels sants aixeca passions entre la feligresia, com una curiositat insaciable de cada dia, i per això el P. Cordero –periodista de professió- ha aprofitat per acabar amb aquesta necessitat: i és que la seva obra proposa 366 testimonis de sants, un per a cada dia de l’any, tenint també en compte els anys de traspàs. Amb molt d’humor, el religiós gadità va presentar, aquest dimarts al col·legi Padre Damián de los Sagrados Corazones, el seu llibre en el qual a més de la biografia de cada sant s’inclou una oració basada en la seva vida i obres.

Els sants, un més

A la presentació del llibre va assistir el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, qui va destacar que “els sants són persones molt normals, que s’assemblen a Déu perquè la santedat és intentar arribar a la talla de Jesús”. També va intervenir el rector de la parròquia de la Bonanova, Mn. Carles Sentiu, que va ajudar al P. Cordero a aprendre català: “Es tracta d’una obra meravellosa, simpàtica, feta amb bondat i estima. Hem de tenir en compte que els sants donen sentit a la nostra vida”.

Professors de l’escola on treballa, alumnes, familiars i amics van acompanyar al periodista en la presentació del seu llibre, on van constatar que “tots necessitem un heroi per viure i aquest heroi és Jesús. El P. Fernando ha volgut humanitzar els sants per santificar-nos una mica tots nosaltres”.

Un tresor incalculable

El llibre comença amb una piulada del Papa Francesc on diu que els sants no són superherois. Tot i que l’obra està dirigida a un públic infantil per les il·lustracions i la facilitat de lectura, es tracta d’anècdotes curtes de cada sant que acaben transformades en oració i, per tant, són útils també per als adults. Confirmant que darrere del llibre hi ha anys d’investigació i lectura, el P. Fernando ha confessat que s’havia sorprès amb cada sant: “Ells ens representen a nosaltres i viuen l’amistat amb Jesús amb vides de pel·lícula però alhora quotidianes”. El periodista creu que els sants ens els anem trobant pel camí de la vida i que, a partir de la seva obra, cada persona podrà escriure un altre llibre: el de la seva vida dedicada a Déu.

T'interessarà ...