Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

Els nens envaeixen la Sagrada Família

La basílica es va omplir amb centenars de nens i nenes que van participar, juntament amb els seus familiars i catequistes, en una eucaristia presidida pel Cardenal Sistach

Dos cops l’any, la Sagrada Família acull els nens i nenes de l’arxidiòcesi que fan catequesi. Es tracta dels dos dies dedicats a les misses per a catequistes i familiars, que tot just s’han iniciat aquest primer diumenge de Quaresma amb les zones pastorals 1, 3 i 5. Van ser els mateixos nens els que van llegir la pregària dels fidels i van portar les ofrenes al presbiteri. Fins i tot el Cardenal Sistach els va dedicar una homilia sobre les temptacions de Jesús al desert, tema de l’Evangeli de diumenge, amb un to molt catequètic.

Jesús, millor amic

En una homilia totalment improvisada, l’Arquebisbe de Barcelona va destacar que “la catequesi és més que fer conèixer Jesús als nens. La catequesi porta a voler estar amb Jesús i a trobar-lo. El trobem quan celebrem la missa”. A més a més, el Cardenal Sistach va admetre que qui presidia l’eucaristia era “el nostre amic Jesús, que es fa present amb el vostre amor i la Paraula de Déu”.

A partir de l’Evangeli del dia, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona va fer una explicació sobre el baptisme de Jesús i el posterior trasllat al desert, on es troba cara a cara amb Satanàs: “Jesús va guanyar al diable per un 3-0” i va instar els nens a seguir el seu amic Jesús: “Necessitem al nostre amic i el que Ell ens diu. Per això, necessitem resar i dedicar-li moments”.

El proper diumenge 1 de març, els nens de les zones pastorals 2, 4 i 6 tornaran a envair la Sagrada Família amb la seva alegria.

T'interessarà ...