Els moviments Obrers Cristians de Catalunya demanen igualtat de gènere en el dia de la Dona Treballadora

El col·lectiu uneix esforços i signa un manifest per defensar el paper de les dones en la societat actual

Amb motiu del dia de la Dona Treballadora, aquest 8 de març, els col·lectius i delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya signen un manifest per defensar la dignitat i els drets de les dones. “Lluitem organitzadament perquè cal cambiar-ho tot”.

“El poder té rostre masculí”

El manifest destaca que “el poder té rostre masculí”. Per a moltes dones encara és incompatible combinar la carrera professional amb la cura dels fills i es veuen obligades a abandonar la feina. La cultura empresarial està basada en el presencialisme i la disponibilitat absoluta, i no en els resultats o el compliment dels objectius. Les condicions de treball no s’ajusten a les necessitats de dones i d’homes i a la seva decisió lliure de construir la seva vida personal i familiar.

D’altra banda, les pensions de les dones són cada cop més baixes, a causa de no haver pogut accedir al món laboral d’una manera digne, i per tant queden cada cop més desprotegides.

Què demana la Pastoral Obrera?

La Pastoral Obrera demana un canvi en els papers assignats a l’home i a la dona, i més cooperació entre ells per respectar els drets laborals. El manifest també incideix en el rol que s’atribueix als nens i les nenes, que encara segueix estereotipat.

El col·lectiu obrer reivindica l’enorme tasca social per part de les dones, que es veuen afectades per les retallades i la precarietat. Fa una crida a la defensa de la solidaritat, recolzant les tasques de cura de gent gran, discapacitats, malats mentals o criatures sense llar.

També reclama la inclusió de la dona en el sí de l’Església, que es reconegui la seva aportació, l’esforç i el treball per a aconseguir un món de justícia, amor i pau. El manifest posa en relleu que l’Església ha de ser un model per al conjunt de la societat, posant fi a la discriminació.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost