Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Els moviments de laics reforcen els vincles

La parròquia de Santa Madrona acull la primera reunió anual convocada pels membres dels moviments cristians d’Acció Catòlica de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa

Aquest primer diumenge de març ha tingut lloc la primera Eucaristia Familiar organitzada pels moviments cristians d’Acció Catòlica (A. Es tracta d’una trobada que tindrà lloc un diumenge de cada trimestre, amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre els seus membres com  explica la delegada d’Apostolat Seglar, Anna Almuni.  Cada una de les reunions anirà organitzada per un dels 11 moviments que configuren l’entitat, de manera que així puguin “conèixer-se entre ells i intercanviar les projectes que hi ha en ment”, afegeix Almuni.

 

Sentiment de pertinença

La primera trobada va tenir lloc a la parròquia de Santa Madrona de Poble Sec, coneguda per la seva llarga tradició amb les accions del moviment obrer. El Moviment Cristià d’Adults va ser l’encarregat d’organitzar la celebració on van assistir diversos membres de tots els grups d’Acció Catòlica (l’ACO, la GOAC, la JARC, la JOC, el MCA-MCJ/MUEC, el MCPCC, el MIJAC i el MPCB).

Grans i joves, es van unir entorn de l’altar per entonar diverses cançons i els més petits presents a l’altar en el moment de la consagració del pa van partircipar també en les ofrenes. Amb aquests trets més distintius, com explica Almuni, a més de l’Eucaristia, l’eix central de la trobada, hi ha una dinàmica de grups que referma aquest vincle entre els membres dels diferents grups de l’entitat.

El president del moviment, Joaquim Sospedra, va destacar la importància d’aquests actes, els quals permeten “que els membres d’Acció Catòlica de les diòcesis de Barcelona Sant Feliu i Terrassa puguin celebrar actes comuns i compartir aquest sentiment de pertinença comú, independentment dels carismes que tinguin”.

T'interessarà ...