Els missioners a través de la xarxa

Primer mapa interactiu per accedir als missioners i missioneres catalans d'arreu del món

Com arribar a conèixer la tasca que fa un missioner des de casa? Arriba una eina que dóna la solució el portal missioners.cat un mapa interactiu multimèdia amb entrevistes de missioners i missioneres catalans arreu del món. Així es titulava precisament l’acte on es va presentar aquesta eina, motivada per l’Observatori Blanquerna amb la col·laboració d’ Afers Religiosos de la Generalitat.


Llavors d’esperança

El representant de la Unió de Religiosos de Catalunya el Pare Màxim Muñoz va obrir la presentació, contextualitzant als 500 missioners catalans que hi ha i la necessitat de la seva tasca, desconeguda per molts. D’aquí la importància del mapa que permet trencar la distància del lloc on es troben els missioners i apropa a l’usuari a la seva tasca i sobretot a la figura. Així ho explica el coordinador del projecte, Jordi Sànchez, segons el qual “un dels motius és visualitzar la figura del missioner i també la bondat de les persones”. “Volem mostrar allò que a les notícies no acostuma a sortir, persones que amb el seu testimoni ens donin esperança“, afegeix.

Eina per les escoles

El portal compta amb entrevistes, fitxes pedagògiques, vídeos, i enllaços de religiosos i laics a diferents parts del mapa. Suposa també una eina per a les escoles per parlar de valors humans i socials, de diàleg interreligiós i intercultural.
Es tracta d’un projecte a llarg termini que a poc a poc anirà creixent ampliant els testimonis i donant una visibilitat més àmplia de tots els missioners catalans de l’església arreu del món.

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

21 Agost, 2019
Entrevista a l'escriptor i poeta madrileny F. Javier Expósito sobre les seves sensacions després de la peregrinació a Palestina i Israel
19 Agost, 2019
El segon capítol de l'Instrumentum Laboris proposa una conversió ecològica integral que es preocupi per la terra amazònica i pels pobles indígenes que habiten en ella