Pàgina d'inici > Noticies

Els Minyons Escoltes encenen la flama de pau i compromís

En un acte festiu celebrat  a la parròquia de Santa Maria de Sants, els Minyons Escoltes i Guies d’Àustria van entregar  diumenge la Llum vinguda de l’església de la Nativitat de Betlem als infants i participants de la jornada El lema d’aquest any, “Drets per la Pau”, convidava a aixecar-se i a no quedar-se quiets davant […]

En un acte festiu celebrat  a la parròquia de Santa Maria de Sants, els Minyons Escoltes i Guies d’Àustria van entregar  diumenge la Llum vinguda de l’església de la Nativitat de Betlem als infants i participants de la jornada

El lema d’aquest any, “Drets per la Pau”, convidava a aixecar-se i a no quedar-se quiets davant de totes les injustícies del món

Com cada any quan s’acosta el Nadal, escoltes i guies d’arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional, la Llum de la Pau de Betlem. Primerament viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, es celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se’n n’encenen centenars d’altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta. 

Un any més,  Catalunya s’ha involucrat en un acte per repartir aquesta flama arreu del nostre territori. La jornada d’enguany, a diferència de la celebrada la temporada passada a Girona, ha tingut la particularitat de transcórrer a l’aire lliure, just a la zona de les escales de la parròquia de Santa Maria.

Mandela i encesa de la flama

Tots els presents, que venien prèviament amb els fanalets des dels seus domicilis, van participar en diferents activitats abans de l’entrega de la flama. Es van emetre alguns testimonis de personatges rellevants com el del difunt Nelson Mandela, Arcadi Oliveres o el d’una jove pakistanesa perseguida pel govern del seu país. Després dels discursos, els oients s’aixecaven si estaven d’acord amb el missatge i amb els valors de pau que transmetien els protagonistes. El lema d’aquest any, “Drets per la Pau”  convidava a aixecar-se i a no quedar-se quiets davant de totes les injustícies del món.

Acte seguit, va ser el torn de la desitjada encesa de la flama, creant entre tots els fanalets una bella imatge. Immersos en aquest ambient càlid i acollidor, va arribar el torn dels discursos. El bisbe Francesc Pardo, responsable de la Pastoral Juvenil de la Conferencia Episcopal Tarraconense, va realitzar la primera ponència en nom de tots els bisbes i finalment va tancar els discursos el mossèn de la parròquia de Santa Maria de Sants, Mn. Josep Lluís Socías.

Organització

Tot aquest projecte ha pogut esdevenir realitat no només gràcies als organitzadors, Minyons Escoltes i Guies, La Salle o els Maristes, sinó també a la col·laboració de milions de persones que, tot i no estar vinculades a l’escoltisme i el guiatge, ajuden a transmetre aquest missatge de pau.

T'interessarà ...