Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Els matrimonis de Catalunya i Menorca celebren l'aniversari plegats

Els Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca celebren el 60è i 40è aniversari en una jornada en família organitzada al voltant de la Sagrada Família i amb la presència del Cardenal de Barcelona

Els Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca han celebrat els seus 60 i 40 anys de vida respectivament, aprofitant la trobada general que es fa cada dos anys. Enguany per a festejar l’aniversari s’han reunit al Col•legi Maristes La Immaculada de Barcelona on van tenir lloc dues ponències sobre la Sagrada Família i una altra amb el Cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach. Després de dinar van visitar la Sagrada Família i van celebrar l’eucaristia en família.

Un moviment espiritual d’equips

Els Equips de la Mare de Déu és un moviment espiritual conjugal i catòlic que es composa per equips de matrimonis d’entre quatre i sis parelles, juntament amb un conciliari que els guia. Aquest moviment va sorgir després de la II Guerra Mundial a França i al llarg dels anys s’ha estés arreu del món des de América Llatina fins a països oriental com el Japó. La primera ciutat espanyola que va acollir la iniciativa, va ser Barcelona, a Catalunya, la qual avui dia compta ja, juntament amb la regió de Menorca amb 117 equips de matrimonis i al voltant d’un miler d’ “equipers”.

Festa d’aniversari

La trobada on van assistir al voltant d’unes 300 persones, procedents dels equips de Catalunya i Menorca, va començar amb dues ponències sobre la Sagrada Família. D’una banda, una a càrrec del Sr. Ximo Company, catedràtic d’Història de l’Art, que va fer una xerrada sobre el portal del Naixement. D’altra banda, el Sr. José Manuel Almuzara, arquitecte i president de l’Associació Pro Beatificació Antoni Gaudí, es va centrar en el Portal de la Passió.

La tercera conferència va portar-la el Cardenal Martínez Sistach, qui va aprofitar per explicar les bases sobre el Sínode sobre la Família que hi haurà a l’octubre i va d’estacar la important funció evangèlica que duen a terme els matrimonis. El Cardenal, va felicitar a tots els membres dels Equips de la Mare de Déu per la tasca que fan, sobretot de cara als fills, que ón els que hauran de continuar el camí.

Després de fer la foto de família van dinar tots plegats amb el cardenal. A la tarda, van anar a la Sagrada Família, on van celebrar una missa en família i van fer una visita pel temple.

T'interessarà ...