Pàgina d'inici > Noticies

Els joves catalans tornen renovats de Roma

La Ciutat del Vaticà va rebre 115 joves provinents de Catalunya que van viure en directe de Joan XXIII i Joan Pau II

Dels 600 joves de la Conferencia Episcopal Espanyola que han viatjat a Roma per a presenciar les canonitzacions de Joan XXIII i Joan Pau II, 115 han estat catalans, la majoria provinents de les diòcesis de Barcelona  i Vic. Tots ells han tornat renovats de la seva estada al Vaticà, al llarg de la qual han pogut fer lligams amb gent d’altres nacionalitats, aprofundir en la seva fe i, ja de pas, aprofitar per veure les meravelles que ofereix la ciutat romana.

Cues i turisme

Després d’una travessia pel Mediterrani fins al port de Civitavecchia, van anar fins a un poliesportiu, als afores de la ciutat, proper al santuari Divino Amore, on van passar la nit i van carregar bateries, alguns d’ells per fer la primera visita al dia següent a la Plaça de Sant Pere. Aquesta al dia següent, ja estava envoltada d’una cua de gent que volia gaudir de les millors vistes per presenciar les canonitzacions, altres es van passar el dissabte de passeig visitant els carrers de Roma. La darrera nit, van dormir just a tocar la façana del Castelo de Sant Angelo, tots junts amb sacs de dormir.

Reunió amb el Cardenal

Diumenge, després de veure la Canonització, alguns per una pantalla que ho reproduia en directe, i d’altres en viu, van trobar-se al Colegio Español amb el Cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, que els va explicar la seva experiència. Ja cap al vespre, van embarcar al port romà, per tornar cap a Catalunya.

T'interessarà ...