Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Els evangelis com a font de fe i vida cristiana

La jornada acadèmica organitzada per la FTC va tractar sobre Mateu, una figura reconeguda com una de les principals responsables de transmetre una continuïtat entre Jesús i l’Església

La Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos,  va organitzar el passat dijous una jornada acadèmica sobre l’Evangeli de Mateu.

L’objectiu d’aquesta iniciativa va ser mostrar el treball teològic de la FTC per conèixer més a fons i fer significatiu avui dia el missatge dels evangelis. En aquest cas, el de Mateu, una figura que durant la jornada es va destacar com una de les principals responsables de transmetre una continuïtat entre Jesús i l’Església.

Tres ponències

Sota aquesta idea, la jornada es va idear en tres ponències. La primera va engegar amb el pare carmelita Agustí Borrell, que va pronunciar els estudis que va preparar especialment per la jornada el Dr. Italià Rinaldo Fabris sobre la relació de Jesús i l’Església. Els dos textos van ser “L’identità, lo statuo e la crisi della comunità di Gesú il Messi, Figlio di Dio, i “La missione della comunità dei discepoli di Gesú, inviate a Israele e alle nazioni”.

Per altra banda, la Dra. Begonya Palau va parlar sobre el discipulatge femení, les dones com a seguidores de Jesús, i finalment el Dr. Armand Puig va fer una exposició entre Israel i els altres pobles.

Transmetre l’evangeli

Durant els pròxims dos anys tocarà el torn dels evangelis de Lluc i Joan. El pare Borrell remarca la importància d’aquestes quatre figures i la voluntat de la Facultat de fer arribar aquest missatge al poble. “Mirem de posar a l’abast de la gent el  treball de moltes persones per tal d’alimentar la nostra fe i la nostra vida cristiana”, va concloure.

T'interessarà ...