Els cristians, “un pont entre dos pobles”

Es remarca la necessitat d’enfortir la presència cristiana a Jerusalem, després que Estats Units hi hagi traslladat la seva ambaixada

Aquesta setmana, des de Rome Reports, es remarca la necessitat d’enfortir la presència cristiana a Jerusalem, després que els Estats Units hagin traslladat la seva ambaixada a la ciutat. Segons explica el mitjà, aquesta decisió del president Donald Trump “s’ha saldat amb violència i amb més crispació”. Tenint en compte la radicalització de les postures, cal enfortir el paper dels cristians, per minimitzar la tensió entre pobles. Dos pobles en una terra que “cridada a ser el bressol de la pau”.

La periodista Elisa Pinna, experta en Orient Mitjà, exposa que els cristians “estan en primera fila d’una societat que intenta ser plural”. Una posició per tal d’evitar que” acabi en mans del fonamentalisme islàmic o del fonamentalisme jueu”.

Paper clau dels cristians

Pinna, en la seva darrera publicació“, Llet, mel i falafel, explica que la Terra Santa no pertany a ningú, perquè “és de tots”. “Un enorme mosaic, del qual cada tessel·la hauria de viure en pau amb qui té al costat”. La periodista afegeix que “aquesta gran riquesa, en lloc de barrejar-se en una única societat comuna única, crea divisions i crea rancors”. “És la tendència de cada comunitat a viure una mica per si mateixes, amb una visió pròpia de les tradicions, de la seva història, amb la seva pròpia narrativa”, assegura.

En aquesta línia, Rome Reports insisteix que els cristians juguen un paper fonamental com “a pont entre dos pobles” i per això és més necessari que mai ajudar-los perquè es quedin.

Possible solució

El pare franciscà David-Maria Jaeger, va néixer a Tel Aviv, en el si d’una família jueva. Posteriorment es va convertir al catolicisme. Des del seu punt de vista, considera que el problema podria ser resolt amb l’exercici de la caritat política, mirant “d’influir sobre els governs d’occident”.  “Que es comprometin a ajudar a buscar una pau política a la terra de Jesús”, exposa.

Aquest assegura que, “si els homes volen faran la guerra i, si volen, arribaran a la pau”. “Tot és possible!”, exclama el pare franciscà. “Només cal que tots dos costats vulguin”, afegeix Jaeger.

El gran repte

El raonament porta al gran repte que els  ciutadans de Terra Santa han d’afrontar. Es tracta de “trobar una forma de conviure que no impliqui submissió d’uns sobre altres”. Es necessita “llibertat per a tots els pobles que conformen Terra Santa”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

21 Agost, 2019
Entrevista a l'escriptor i poeta madrileny F. Javier Expósito sobre les seves sensacions després de la peregrinació a Palestina i Israel
19 Agost, 2019
El segon capítol de l'Instrumentum Laboris proposa una conversió ecològica integral que es preocupi per la terra amazònica i pels pobles indígenes que habiten en ella