Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

“Els cristians necessitem unir-nos”

Els Franciscans Caputxins van oferir una xerrada sobre l'Església perseguida amb ponències de Mariana Blanco, delegada de la Fundació Ajuda a l'Església Perseguida, i Xiskya Valladares, religiosa de la Puresa de Maria

La xerrada sobre l’Església perseguida de l’Iraq va ser un acte no sols de testimonis de les ponents, sinó que amb la pregària inicial es va tenir present a tots els perseguits a causa de la seva creença. Les ponents, Xiskya Valladares i Mariana Blanco, van exposar la realitat de les persones perseguides, fugides i refugiades de l’Iraq.

Van explicar que aquests cristians confien en les oracions dels fidels de la diòcesi i que sàpiguen quina és la seva realitat. Per això Mariana Blanc com a delegada de l’Ajuda a l’Església Perseguida va explicar quin és el paper de la fundació amb dades dels perseguits i sobretot va posar rostres, noms i cognoms de la realitat dels iraquians.

Només tenen dues opcions: fugir del país o morir

Prèviament va ser necessària una exposició de com ha canviat la demografia de l’Iraq, on hi havia gairebé un milió i mig de cristians i avui només en queden 250.000, ja que la resta o han estat assassinats o han fugit per les amenaces, segrestos i vexacions de mans dels musulmans de l’Estat Islàmic. Evidentment, “a l’Iraq també hi ha musulmans moderats, majoritàriament sunnites, que són els que ofereixen moltes vegades zones de refugi o protecció militar a les esglésies”.

Xiskya Valladares va acabar l’explicació d’aquesta experiència, que ha marcat un abans i un després en la seva vida, amb diversos vídeos dels dies que va passar el Nadal passat a l’Iraq, també interpel·lant als presents amb una pregunta: “Què esperaries dels altres cristians si tu fossis perseguit per la teva fe?”.

T'interessarà ...