Pàgina d'inici > Noticies > Homilies de Santa Marta

Els cristians en aparença seran humiliats

El Papa Francesc recorda als creients que el més important és complir la voluntat de Déu

A l’homilia a Santa Marta del dijous dia 4, comentant la perícopa de la casa construïda sobre roca o sobre sorra. El Papa Francesc va recordar especialment a totes aquelles persones que es deixen la pell i lluiten cada dia per fer les coses bé, sense avorrir-se ni caure en la rutina.

On s’edifica?

Parlant del que ell anomena “cristians en aparença o maquillats”, va afirmar que cauen “a la primera” ja que en ells no hi ha substància i a la que cau una mica de pluja “aquest maquillatge desapareix”. Han edificat sobre sorra. En contraposició a aquestes persones, va referir-se a tots els sants anònims quotidians, aquells homes i dones que normals que, tot i que potser no seran mai canonitzats, són sants ja que intenten posar cada dia en pràctica l’amor de Jesús, és a dir, han decidit construir la casa sobre roca escoltant i complint la Paraula de Déu.

Sants anònims

Va aprofitar per posar alguns exemples del dia a dia, com tots aquells malalts que pateixen ofereixen silenciosament els seus patiments per l’Església, les persones grans que preguen pel món sense que ningú ho sàpiga, els pares i mares de família que lluiten heroicament per tirar endavant l’educació dels fills, el treball quotidià, els problemes familiars…tots ells amb l’esperança posada en Jesús i fent tot el que poden. També va citar a tots els preveres que silenciosament treballen a les parròquies sense desanimar-se perquè tenen el fonament posat en Jesús, la seva roca. “Cal pensar molt en la santedat amagada que existeix a l’Església, aquells cristians que romanen en Jesús, pecadors com tots, però que quan cauen demanen perdó i s’aixequen”. Abans d’acabar, el bisbe de Roma va recomanar que aprofitem aquesta preparació pel Nadal per demanar al Senyor que ens fonamentem en Ell, la nostra roca.

T'interessarà ...

El més llegit