Pàgina d'inici > Noticies > Homilies de Santa Marta

Els cristians en aparença seran humiliats

El Papa Francesc recorda als creients que el més important és complir la voluntat de Déu

A l’homilia a Santa Marta del dijous dia 4, comentant la perícopa de la casa construïda sobre roca o sobre sorra. El Papa Francesc va recordar especialment a totes aquelles persones que es deixen la pell i lluiten cada dia per fer les coses bé, sense avorrir-se ni caure en la rutina.

On s’edifica?

Parlant del que ell anomena “cristians en aparença o maquillats”, va afirmar que cauen “a la primera” ja que en ells no hi ha substància i a la que cau una mica de pluja “aquest maquillatge desapareix”. Han edificat sobre sorra. En contraposició a aquestes persones, va referir-se a tots els sants anònims quotidians, aquells homes i dones que normals que, tot i que potser no seran mai canonitzats, són sants ja que intenten posar cada dia en pràctica l’amor de Jesús, és a dir, han decidit construir la casa sobre roca escoltant i complint la Paraula de Déu.

Sants anònims

Va aprofitar per posar alguns exemples del dia a dia, com tots aquells malalts que pateixen ofereixen silenciosament els seus patiments per l’Església, les persones grans que preguen pel món sense que ningú ho sàpiga, els pares i mares de família que lluiten heroicament per tirar endavant l’educació dels fills, el treball quotidià, els problemes familiars…tots ells amb l’esperança posada en Jesús i fent tot el que poden. També va citar a tots els preveres que silenciosament treballen a les parròquies sense desanimar-se perquè tenen el fonament posat en Jesús, la seva roca. “Cal pensar molt en la santedat amagada que existeix a l’Església, aquells cristians que romanen en Jesús, pecadors com tots, però que quan cauen demanen perdó i s’aixequen”. Abans d’acabar, el bisbe de Roma va recomanar que aprofitem aquesta preparació pel Nadal per demanar al Senyor que ens fonamentem en Ell, la nostra roca.

T'interessarà ...