Pàgina d'inici > Noticies

Els cardenals també tuitegen… porprats al món 2.0

[Romereports] Benet XVI comptarà amb un perfil propi a la xarxa social Twitter. Una cosa sens dubte que marcarà una fita en la història de les xarxes socials. Però dins i fora del Vaticà trobem alguns que ja se li han avançat. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach també s’ha unit a aquesta moda […]

[Romereports] Benet XVI comptarà amb un perfil propi a la xarxa social Twitter. Una cosa sens dubte que marcarà una fita en la història de les xarxes socials. Però dins i fora del Vaticà trobem alguns que ja se li han avançat.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach també s’ha unit a aquesta moda de les xarxes socials i encara que només segueix a 22 persones, entre elles a la revista Catalunya Cristiana, ell compta amb 1.126 seguidors.

I és que ni més ni menys que 61.500 seguidors són els que té el cardenal de Nova York, Timothy Dolan en el seu compte personal. El cardenal tuiteja i retuiteja sovint i comparteix fotos i articles sobre la seva activitat i demostra un gran sentit de l’humor.

I encara que això del món 2.0 és molt popular entre els cardenals americans, el que el segueix en nombre de followers és l’italià Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell per a la Cultura que té 26.000 seguidors i que tuiteja en diversos idiomes.

Un altre cardenal italià molt ficat en aquesta xarxa social és Angelo Scola, arquebisbe de Milà. Un dels seus últims comentaris ha estat amb el “hastag” #Advent, que comença aquest diumenge, i en el qual proposa alguns consells per viure aquest temps. I fins i tot té una pàgina web personal, www.angeloscola.it. Sens dubte un exemple de presència eclesial a la xarxa de xarxes.

També el cardenal de Boston, té un blog on escriu cada setmana i en el seu compte personal de Twitter comparteix articles que escriu i fotos amb els seus més de 6.700 seguidors.

Però alguns segueixen preferint Facebook, com el recentment nomenat cardenal Luis Antonio Tagleque té més de 100.000 ‘m’agrada’ a ​​la seva pàgina de Facebook.

D’aquí a poc, també Benet XVI serà present al continent i és molt probable que d’aquí a molt poc encapçali tots els rànquings.

T'interessarà ...