Diàleg entre els laics i els bisbes

Mons. Vadell i Mons. Gordo assisteixen a la primera sessió d'Apostolat Seglar que presenta el nou lema del curs: "Comunitats evangelitzadores"

La Delegació d’Apostolat Seglar ha celebrat la primera trobada del curs en la qual ha plantejat el nou lema que demana als laics ser “Comunitats Evangelitzadores”. Aquesta sessió inaugural ha comptat amb la presència dels nous bisbes auxiliars, Mons. Sergi Gordo i Mons Antoni Vadell, que van aprofitar per conèixer els representants dels diferents moviments de l’apostolat i compartir sensacions.

La delegada Anna Almuni va ser l’encarregada de plantejar el programa que encapçalarà el nou curs, durant el qual hi haurà dues trobades clau que seran el 7 de febrer i el 12 de maig de 2018 -en el marc de la celebració del dia de l’Apostolat Seglar. Totes dues trobades per treballar el nou lema. Després que l’any passat se centrés en com passar “De col·laboradors a corresponsables”, ara la nova consigna vol aturar-se en la importància de l’evangelització, per motivar la comunió entre moviments. Ho explicava Almuni, subratllant el compromís solidari, que s’ha recalcat també en el programa per caminar en el nou curs.

Diàleg amb els bisbes

Entre els oients destacaven els bisbes Auxiliars, convidats especials que es van presentar amb els representants de les diferents agrupacions que conformen Apostolat Seglar. Després de pautar el calendari anual bisbes i laics van encetar un diàleg d’allò més interessant, que va apropar més uns i altres. Com si es tractés d’una conversa en família es va discutir temes amb total llibertat, començant pels reptes que els suposa el nomenament com a bisbes, al qual els dos bisbes van destacar la importància de “mirar de ser present a tot arreu on calgui”. Mons. Sergi Gordo, va destacar el “fer activisme cuidant la vida interior, sabent que els reptes no han de fer-nos por”. Per la seva banda, Mons Antoni Vadell també va subratllar estar “bé amb el senyor”, per poder estar bé amb si mateixos i poder fer amb “felicitat el seu ministeri”. També se’ls va preguntar què esperen del laïcat, al qual Mons. Gordo va tornar la pregunta dient: “Què espereu vosaltres de mi”.

Quant al proper pla pastoral, es van plantejar les expectatives que hi havia, al que el bisbe Vadell, va plantejar que sigui com sigui al final serà un camí que faran tots plegats. “El pla pastoral l’elaborarem junts”. Segons Vadell, “és un somni que comença sent un paper, i després és un camí que hem fet junts”. I -va continuar Mons. Gordo– “el pla ajuda a fer que cada un visqui la seva realitat en sintonia amb un camí”.

Els laics van esmentar la situació a Catalunya i la preocupació per les tensions que hi ha hagut, motiu pel qual alguns moviments s’han pronunciat a partir amb manifestos demanant per la pau. Precisament, “instruments de pau” és el paper que ha de jugar l’Església tal com va dir el bisbe Gordo, qui va instar a preparar-se amb consciència evangèlica. I des de la fe – va afegir Mons. Antoni Vadell.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost