El Tibidabo celebra el bicentenari de Sant Joan Bosco

El Cardenal Sistach va presidir una eucaristia amb motiu de la commemoració dels dos cents anys del naixement del fundador dels salesians Corria l’any 1886 quan Don Joan Bosco va visitar el temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo. En record i memòria d’aquesta visita, la presència de Sant Joan Bosco va estar de [...]

El Cardenal Sistach va presidir una eucaristia amb motiu de la commemoració dels dos cents anys del naixement del fundador dels salesians

Corria l’any 1886 quan Don Joan Bosco va visitar el temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo. En record i memòria d’aquesta visita, la presència de Sant Joan Bosco va estar de nou a la basílica en la celebració del bicentenari del naixement del fundador dels salesians, que va estar presidida pel Cardenal Sistach i retransmesa per Televisió Espanyola en directe. Tot i que la festivitat litúrgica es va celebrar el dissabte 31 de gener, l’eucaristia va tenir lloc aquest diumenge en una església plena de gom a gom on va destacar la imatge de Sant Joan Bosco del presbiteri.

Homilia del Cardenal

Després de la processó d’entrada, el P. Nicolás Echave, rector de la basílica, va dedicar unes paraules a tots els participants de la missa “des d’aquest temple tan estimat per sant Joan Bosco”. El salesià va donar gràcies a Déu per la celebració i va instar a “posar la mirada en els orígens d’aquesta gran família per a reconèixer l’esperit que va suscitar el Senyor en l’Església a través del nostre sant fundador”.

Per la seva banda, el Cardenal Sistach va explicar en la seva homilia la relació del sant amb Barcelona i, en especial, amb la Basílica del Sagrat Cor. A més a més, va fer especial èmfasi en fer-nos portadors de les seves ensenyances: “Aprenguem d’ell i dels seus seguidors el missatge d’alegria i d’esperança, a crear en el món educatiu un ‘esperit de família’ i a fomentar la proximitat entre mestres i alumnes”.

Dimonis personals

Tibidabo significa “Et donaré”, com les paraules que el dimoni va dir a Jesús en les temptacions. Precisament d’això va tractar l’Evangeli de diumenge, i el Cardenal Sistach s’hi va referir en la seva homilia: “La Paraula de Déu posa en evidència els nostres ‘dimonis’ personals, els nostres egoismes, mediocritats… (…) Però la fe ens diu que el mal no ha de tenir l’última paraula, ni en la història del món, ni en la nostra història personal. La Paraula de Déu sempre és alliberadora, portadora d’esperança, i ens estimula a obrir-nos a Crist, a confiar-li les nostres vides”.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món