“El Supermissioner”, el nou web de Mans Unides

L'ONG de l'Església dona a conèixer una realitat oblidada al gran públic: la vida dels missioners

És fàcil visualitzar superherois amb capa i antifaç, superherois irreals i poderosos. Ara bé, existeixen superherois de carn i ossos? Mans Unides els vol donar a conèixer. “El Supermissioner” és el nou projecte web que ha engegat l’ONG amb l’objectiu de presentar aquells que lluiten pel servei: els seus socis locals. Aquesta iniciativa consisteix en un web on els usuaris poden respondre unes preguntes que posen a prova les seves conviccions. A partir d’aquí, els ajuda a apropar-se a la idea del que suposa la tasca i la realitat quotidiana de persones amb nom i cognoms, com l’Iñaki Alegría, pediatre que resideix a Etiòpia.

D’on sorgeix la iniciativa?

La iniciativa arriba dies abans de la Jornada Mundial de les Missions, el Domund. Concretament, neix del treball de l’organització per intensificar l’apoderament dels seus missioners. Es tracta d’apostar per la formació de les comunitats i professionals als quals es dirigeix l’acció. La finalitat de la missió és, com diu l’Iñaki, que “la nostra presència no sigui necessària… treballem per crear futur al país”.

Es tracta d’un lloc web que porta a l’usuari un treball de conscienciació. Un web destinat a autoexaminar-se, amb frases que conviden a la reflexió com: “comparteixen llit vida i mort”.

“El Supermissioner” és una iniciativa conjunta de Mans Unides Barcelona i l’agència digital Eleven Adworks, que han unit forces per amplificar la difusió de la tasca que realitza Mans Unides arreu del món i fer visible la feina d’herois anònims i invisibles pel gran públic

Conferència del 25 de setembre

El passat 25 de setembre es va realitzar una conferència per presentar la nova plataforma digital. El Palau Robert de Barcelona es va quedar petit per acollir tots els que volien conèixer el projecte. Més de 150 persones es van congregar per escoltar els ponents que la van presidir: el pediatre Iñaki Alegría i la religiosa Viqui Molins.

El doctor va emocionar l’auditori amb les seves experiències com a metge i cooperant a Etiòpia. Segons va explicar, es troba en un dels països que més refugiats acull tot i les seves pròpies mancances. Per altra banda, la teresiana Viqui Molins, que va obrir la conferència, va explicar la seva experiència a Angola i al barri del Raval de Barcelona, on treballa des de fa 40 anys.

T'interessarà ...