Pàgina d'inici > Noticies

El Sr. Cardenal a la festa de la Mare de Déu del Tura d'Olot

El dia 8 de setembre, festa de la Nativitat de la Mare de Déu, el Sr. Cardenal de Barcelona ha presidit la Missa solemne de la Festa Major d’Olot al Santuari de la Patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Tura. A l’Eucaristia han concelebrat els mossens de les parròquies de la ciutat [...]

El dia 8 de setembre, festa de la Nativitat de la Mare de Déu, el Sr. Cardenal de Barcelona ha presidit la Missa solemne de la Festa Major d’Olot al Santuari de la Patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Tura. A l’Eucaristia han concelebrat els mossens de les parròquies de la ciutat i de la comarca, i alguns mossens fills d’Olot. Ha comptat a amb una bona presència d’autoritats locals i representants de diverses entitats, i d’un nombrós poble fidel que omplia el Santuari.

En l’homilia, havent proclamat l’Evangeli de les noces de Canà, el Sr. Cardenal ha remarcat els trets més importants de la Verge Maria que es poden contemplar en aquest passatge i que esdevenen un model per a tots nosaltres en els nostres temps actuals. Maria com a dona de fe, creu que el seu fill és el Fill de Déu i pot fer el que se li demani, amb insistència i confiança; Maria atenta i solidària amb les necessitats dels altres, especialment dels més necessitats. Maria que ens convida a fer “el que Ell us digui”… La nostra fe és l’aportació que els cristians hem de fer per transformar la nostra societat, cercant en tot, com Ella, la voluntat de Déu.

Com ja és costum, després de la Missa s’ha sortit en processó, acompanyant una imatge de la Mare de Déu, pels carrers més cèntrics de la ciutat, passant per la plaça Major. S’ha tornat al Santuari on, després del cant de la Salve, el Sr. Cardenal ha felicitat a tots els olotins i ha fet un record de les seves arrels familiars vinculades amb la ciutat. Uns dels seus avis hi estan enterrats i en la seva infància hi va passar algunes temporades d’estiu, fins i tot ha recordat que estant a Camprodon, essent molt petit, va haver de ser desplaçat a Olot per una intervenció mèdica que, gràcies un metge d’Olot, i amb la pregària dels seus familiars a la Mare de Déu del Tura, va sortir-ne endavant.

A les dotze del migdia, a la plaça Major, ha gaudit del popular i tradicional ball dels “Gegants, Cavallets i Cabeçuts”.

Després de tot, el Sr. Cardenal ha piulat:

“Hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Tura, patrona d’Olot. Ve de lluny. Missa i festa popular en la ciutat d’Olot.”

Fotografies de Joan Mulí Bosch

T'interessarà ...