El silenci orant

L’Església, més que cap altre dia, el Divendres Sant prega intensament

Seguint la seva pedagogia habitual, l’Església ens ajuda a entrar amb un silenci orant en l’escolta de la Sagrada Escriptura –la Passió del Senyor segons sant Joan, avui- i en la pregària, una pregària sense excloure ningú. L’Església, més que cap altre dia, el Divendres Sant prega intensament.

Fixem-nos en la manera concreta que té de fer-nos avançar pas a pas en aquest procés. L’entrada del qui presideix es fa en absolut silenci, sense música ni cant. Que res no ens pugui distreure. No es diu ni la invitació “preguem”, però tothom ho fa en uns moments de silenci orant (el qui presideix ho fa postrat, amb el gest que expressa la màxima humilitat).

En el Missal no hi ha cap indicació de com ha de ser aquesta pregària envoltada de silenci. Fem aquest suggeriment:

“Mireu el vostre poble, mireu la vostra família, Senyor. No gosa ni aixecar la vista i veure que esteu enlairat dalt la creu. Feu que el pal d’aquesta creu on esteu crucificat s’enfonsi en els nostres cors, en tregui el pecat que allà puguem guardar i en faci uns cors redimits per la vostra gràcia. Amb els vostres braços estesos sobre els braços de la creu, aplegueu tots els homes a recer de la vostra misericòrdia, perquè el mestre de la mentida no ens pugui tornar a allunyar de la santa amistat amb Déu. A nosaltres, que som tan pobres davant vostre, feu-nos l’almoina del vostre amor sense límits. Tingueu pietat de nosaltres. Tingueu ara i sempre pietat de nosaltres. Sigueu compassiu amb nosaltres, vós que estimeu tant. Amén.”

Lectures del dia: Is 52,13-53,12 / Sl 30 / He 4,14-16;5,7-9 / Jn 18,1-19,42

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...