Pàgina d'inici > Noticies

El significat de l'arbre de Nadal

[Romereports] L’arbre de Nadal no és només un element decoratiu. Per als cristians, a més, té un fort significat. Segons Armand Puig Tarrech, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, “al cor de l’hivern, on tot està sec, on els arbres no tenen fulles, aquest arbre verd és símbol de la vida”. “I aquesta […]

[Romereports] L’arbre de Nadal no és només un element decoratiu. Per als cristians, a més, té un fort significat. Segons Armand Puig Tarrech, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, “al cor de l’hivern, on tot està sec, on els arbres no tenen fulles, aquest arbre verd és símbol de la vida”. “I aquesta vida té un nom, que és Jesucrist”, afegeix.

L’arbre de Nadal, símbol de la vida i de l’esperança, es decora a tot el món amb adorns i llums. Aquesta decoració mostra la importància del naixement de Jesús.

Dr. Armand Puig Tarrech

Degà, Facultat de Teologia de Catalunya (Espanya)

“Jesús s’ha fet pobre naixent en un lloc com és Betlem on hi ha només pobresa, però no és una pobresa sense sentit, sinó que és una pobresa que porta en si mateixa una gran riquesa. Riquesa espiritual, de dons, d’energies, de pau”.

La primera vegada que es va col·locar un arbre de Nadal al Vaticà va ser el 1982, a petició de Joan Pau II. Ell va voler que tant el Betlem com l’arbre, els dos principals signes del Nadal, fossin molt visibles a la plaça de Sant Pere.