Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El Servei Jesuïta a Migrants fa públic l’informe CIE 2014

El Servei Jesuïta a Migrants ha fet públic l’informe CIE 2014, un document que presenta les dades i informació que han pogut recollir les entitats del SJM

El Servei Jesuïta a Migrants ha fet públic l’informe CIE 2014, un document que presenta les dades i informació que han pogut recollir les entitats del SJM que visiten regularment a persones internades als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) de Madrid, Barcelona i València. L’informe es presentarà a Barcelona en un acte públic el proper 29 d’abril.

Aquest darrer informe es centra en dues qüestions principals. En primer lloc denuncia la falta d’implementació del reglament dels CIE, aprovat el març de 2014, i les vulneracions de drets que pateixen les persones internes. D’altra banda, mostra la preocupació per les anomenades expulsions exprés, que es realitzen en menys de 72 hores després de la detenció, i que limiten severament les garanties processals dels expulsats.

Durant l’any 2014, el grup de visites de l’ONG Pueblos Unidos ha realitzat 1.037 visites a 260 persones al CIE d’Aluche (Madrid). I el grup de Migra Studium, entitat que forma part del Servei Jesuïta a Migrants, ha realitzat 324 visites a 108 persones al CIE de Zona Franca (Barcelona). Durant les visites, es dóna suport als interns d’assessoria jurídica, es facilita contacte amb familiars i assistents socials, o es realitzen gestions d’enviament de documentació als advocats, entre d’altres.

A través de les visites i el contacte amb les persones internes, les entitats han pogut constatar un abús de la mesura d’internament, la criminalització d’interns a un CIE tot i no tenir antecedents penals o quan ja han complert la seva condemna per aquests, o el fet que hi arribin persones en situació d’especial vulnerabilitat, amb malalties mentals o físiques. També s’han percebut carències en les instal·lacions, així com també mancances en l’assistència mèdica i sanitària. D’altra banda s’ha vist que hi ha una manca d’informació sobre la situació jurídica de les persones internes i una opacitat i falta de dades públiques.

T'interessarà ...