Pàgina d'inici > Noticies > Mans Unides

El Santuari de la Mare de Déu de Núria celebra la concessió del títol de basílica menor

El Cardenal Sistach va presidir la missa d’acció de gràcies, que va comptar amb la participació de nombrosos polítics catalans

Catalunya ja compta amb 26 basíliques menors en el seu territori gràcies a l’última de les concessions del títol: el santuari de la Mare de Déu de Núria. El passat dissabte, els feligresos van poder participar en una eucaristia d’acció de gràcies, presidida pel Cardenal Sistach i concelebrada per Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra. Ple de gom a gom, amb més de 500 persones, el temple ja comptava amb els símbols basilicals del conopeu i el tintinacle.

Homilia del Cardenal Sistach

Durant la seva homilia l’arquebisbe de Barcelona va subratllar la importància de mantenir els lligams de la ciutadania amb els santuaris, ja que, segons el cardenal, son “llocs de repòs”. El Cardenal Sistach va destacar l’exemple que des de fa mesos està donant el nou Papa, acostant l’església a la ciutadania. “Cal estimar més; en aquests moments que hi ha molts mitjans, podem dir que gairebé continuem incomunicats”, va reflexionar. Pel que fa a la celebració d’aquest dissabte, el cardenal ha subratllat que es tractava d’una “commemoració entranyable, molt bonica, riquíssima d’espiritualitat i plena de gent”.

En aquest sentit, Sistach també es va mostrar “content i satisfet” pel nou títol i va assegurar que suposarà un gran revulsiu per a la zona perquè “molta mes gent hi vindrà a pregar”. “El 52% de la gent viu en grans ciutats i això anirà creixent; necessitem centres, focus d’espiritualitat i cada dia hi ha més persones que fan pelegrinatge a santuaris marians”, va comentar. A més, el cardenal va remarcar que el nou reconeixement eclesiàstic donarà a conèixer encara més aquest espai arreu de Catalunya i fora del territori català.

Presència política

A l’acte va assistir el president Artur Mas així com Núria de Gispert, presidenta del Parlament; Irene Rigau i Santi Vila, consellers d’ensenyament i política territorial respectivament; Maria Immaculada Constans, alcaldessa de Queralbs i el de Ribes de Freser, Marc Prat; Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat i Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona.

Per què basílica menor?

El Papa va concedir el títol de Basílica Menor al Santuari de Núria, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel Cardenal Antonio Cañizares, una concessió que porta data del 23 de setembre i respon a la petició realitzada per l’arquebisbe d’Urgell.

La distinció de Basílica Menor l’otorga el Papa a aquelles esglésies més importants que, degut a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

T'interessarà ...