El salesià Cristóbal López, nou cardenal

El papa Francesc va anunciar el nom de tretze nous cardenals l’1 de setembre a l’hora de l’Àngelus

El papa Francesc, a l’hora de l’Àngelus del diumenge 1 de setembre, va anunciar el nom de tretze nous cardenals. Entre ells, el salesià de Catalunya Cristóbal López Romero, arquebisbe de Rabat.

Un cardenal salesià fent servei a Rabat

Aquest nou cardenal va néixer a la província d’Almeria i quan era petit la família es va traslladar a Badalona, on va estudiar amb els salesians. Allà va manifestar el seu desig de ser salesià. Després de la primera professió religiosa el 1968 a València, va fer la professió perpètua el 1974 a Barcelona. Aquí mateix, també va ser ordenat sacerdot l’any 1979.

Durant 11 anys va treballar al barri de la Verneda i el 2014 va ser escollit provincial de les comunitats salesianes de Catalunya. Va tenir aquesta responsabilitat fins que el papa Francesc el va nomenar arquebisbe de Rabat.

Tretze nous cardenals

A més d’aquest nou cardenal, el Papa també ha nomenat: Miguel Ángel Ayuso Guixot, missioner combonià nascut a Sevilla; els jesuïtes Michael Czerny, subsecretari de la Secció d’Immigrants de la Santa Seu; Jean-Claude Höllerich, arquebisbe de Luxemburg; Mateo Zuppi, de la Comunitat de Sant’Egidio; i José Tolentino Mendonça, arxiver i bibliotecari de la Santa Seu.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

20 Setembre, 2019
La trobada de la basílica de la Sagrada Família reforça la cooperació entre els directors de comunicació de grans empreses amb seu a Catalunya i l’Església Arxidiocesana de Barcelona