Pàgina d'inici > Noticies > Vida Religiosa

El primer Any Jubilar del Camí Ignasià començarà el 31 de juliol de 2015

S’anuncia el primer Any Jubilar del Camí Ignasià, que es celebrarà del 31 de juliol de 2015 al 31 de juliol de 2016

Aquest dijous 31 de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Ignasi, s’anuncia que l’any vinent, del 31 de juliol de 2015 al 31 de juliol de 2016, se celebrarà el primer Any Jubilar del Camí Ignasià. A més també s’anuncia que, sis anys més tard, del 31 de juliol de 2021 al 31 de juliol de 2022, se celebrarà el segon Any Jubilar, coincidint amb la commemoració del cinquè centenari de la conversió d’Ignasi de Loiola i la seva peregrinació a Manresa. La cloenda d’aquests dos anys jubilars coincideix amb la celebració en diumenge de la solemnitat de Sant Ignasi.

La tradició de peregrinar als santuaris de Loiola i Manresa, molt popular des del segle XVII després de les canonitzacions de Sant Ignasi i Sant Francesc Xavier, ha augmentat durant el segle XX i principis del XXI, junt amb l’augment de la pietat unida a les peregrinacions. El Camí Ignasià ha nascut amb la vocació de vehicular aquesta pietat mitjançant una proposta de peregrinació que rememora el camí recorregut per Ignasi de Loiola l’any 1522, (més informació a www.caminoignaciano.org).

El treball de construcció d’aquesta nova ruta, iniciat a finals de 2010, ha donat com a fruit la creació de l’Obra Apostòlica Camí Ignasià (OACI) de la Companyia de Jesús, que queda constituïda oficialment el 31 de juliol de 2014. La seva missió serà mantenir viu l’esperit ignasià en els gairebé 700 km. de peregrinació que uneixen el santuari de Loiola amb el de La Cova de Manresa.

Per potenciar aquest instrument i per commemorar tal com es mereix aquest 500 aniversari, amb el beneplàcit i suport de Mons. José Ignacio Munilla Aguirre, Bisbe de Sant Sebastià, i de Mons. Romà Casanova i Casanova, Bisbe de Vic, se celebraran dos anys de commemoració jubilar en els santuaris de Loiola i Manresa, així com al llarg del Camí Ignasià entès com a experiència continuada dels Exercicis Espirituals.

El Jubileu del Camí Ignasià arriba a aquells que, complint amb les condicions establertes pel dret canònic realitzin la peregrinació del Camí Ignasià viscut en esperit de peregrinació; i seguint alguna modalitat dels Exercicis Espirituals, visitin algun dels santuaris ignasians del camí, i portin a terme alguna obra de caritat, ja sigui abans o durant la peregrinació.

 

T'interessarà ...