Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

El poder ocult de la música

Amb aquesta Trobada d’Alumnes d’ESO que organitza la Delegació de Joventut, els joves descobreixen que moltes cançons que els acompanyen en el dia a dia tenen un rerefons cristià

Quin poder amaga la música com a eina  transmissora de fe i missatge cristià entre els més joves? La Delegació de Joventut organitza, un any més, del 15 al 17 d’abril, una Trobada d’Alumnes d’ESO que serveix perquè els joves descobreixin que moltes cançons que els acompanyen en el dia a dia tenen un missatge que segurament no eren conscients que contenia.

“Moltes vegades els joves escolten cançons i música que no saben de què parlen. Són gent famosa que tenen les seves inquietuds, que són cristians, i que ho expressen. Al ser lletres en anglès no s’hi fixen, però avui els ha ajudat a entendre-ho una mica”, comenta Genís Sobrado, músic i productor.

I és que la música, a través d’iniciatives com aquesta, és una eina molt important alhora de transmetre el valor de la fe i la pregària. “És una manera de demostrar als joves que amb la música arriba més fàcil la pregària. Tal com deia Sant Agustí, qui prega cantant, prega dues vegades”, cita en Genís.  

Recorregut musical

Durant el transcurs de la trobada, els alumnes dels diferents instituts que vagin passant durant aquests dies per  Santa Anna, podran viure un recorregut que va des de la música més estrictament cristiana, com el cant gregorià o grups de música cristiana com Hilsong, fins a música comercial com Kanye West, Katy Perry o Juanes.

Cançons conegudes que parlen de Déu, de l’amor de Déu, de la fe i de missatges cristians. O d’altres que no el tenen i que, en un petit joc que s’organitza per grups, on els joves han de posar lletra i coreografia a cançons de Callin Pharrel o Enrique Iglesias. Una activitat que desenvolupa la  creativitat mentre elaboren missatges amb contingut.

En definitiva, una bona estona per a tots els joves que segurament a partir d’aquesta experiència, amb l’ajuda d’aquesta playlist del cel,  prestaran molta més atenció al missatge de la música dels seus grups preferits.

T'interessarà ...