Pàgina d'inici > Noticies

El pastor, amb els seus fidels que pateixen

La tragèdia del tifó “Haiyan” ha commogut el cor de milions de persones per la seva magnitud i devastació. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va manifestar des del primer moment, en conèixer-se la tragèdia, el seu desig de ser al costat del poble filipí i de l’important colònia filipina que viu a [...]

La tragèdia del tifó “Haiyan” ha commogut el cor de milions de persones per la seva magnitud i devastació. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va manifestar des del primer moment, en conèixer-se la tragèdia, el seu desig de ser al costat del poble filipí i de l’important colònia filipina que viu a Barcelona i que es reuneix a la parròquia de Sant Agustí, al cor de la ciutat.

Tot just saber-se la tràgica notícia, el cardenal va escriure en el seu twitter: “Hem d’ajudar Filipines amb diners i pregàries per les gravíssimes conseqüències del tifó. El meu condol, pregària i ajut al poble filipí”. El dissabte al vespre va presidir una emotiva celebració eucarística a la parròquia de Sant Agustí, concelebrada amb altres preveres i diaques que realitzen la seva tasca pastoral  en els camps socials i de la immigració.

Un dels moments més emotius de la celebració fou quan, en record de les víctimes, s’encengueren ciris que els filipins col·locaren al peu de la seva bandera junt el presbiteri. També en el moment de les ofrenes tothom s’afanyà a oferir béns, roba, aliments, ètcetera, que seran destinats als damnificats del “Haiyan”.

El cardenal, en les seves paraules, va encoratjar als presents a  mantenir l’esperança i la pregària en aquest moments de dificultats i va demanar explícitament el suport material necessari per atendre, ràpida i adequadament, els damnificats pel tifó. En aquest sentit, el Cardenal va determinar que la col·lecta que es faria el diumenge a la missa de la Sagrada Família en motiu del Tercer Aniversari de la Dedicació i Cloenda de l’Any de la Fe fos destinada als damnificats. Els presents diumenge a la Sagrada Família van contribuir, a favor del poble filipí, amb 7.740 euros.

L’ampli temple de Sant Agustí va quedar petit per la munió de fidels que s’aplegaren a pregar, donar el condol i mostrar el seu ajut al poble filipí. El Cardenal, conscient del patiment i dificultats del moment, s’aplegà a la nau central amb el poble filipí, donant consol i esperança a tots els que se li atansaven.

T'interessarà ...