Pàgina d'inici > Noticies

El Papa visita Sardenya i denuncia un sistema econòmic “sense ètica”

El Papa Francesc demana coratge davant un sistema dominat pel “Déu diner” Papa Francesc: “Jesús s’apropa als nostres fracassos i pecats per transformar-los” El Papa Francesc va tornar a mostrar diumenge la seva cara més humana a Cagliari, ciutat situada a l’illa italiana de Sardenya, a on va rendir homenatge a Nostra Senyora de Bonaria, [...]

El Papa Francesc demana coratge davant un sistema dominat pel “Déu diner”

Papa Francesc: “Jesús s’apropa als nostres fracassos i pecats per transformar-los”

El Papa Francesc va tornar a mostrar diumenge la seva cara més humana a Cagliari, ciutat situada a l’illa italiana de Sardenya, a on va rendir homenatge a Nostra Senyora de Bonaria, la verge que dóna nom a la capital argentina, Buenos Aires, i a la vegada per parlar amb joves, pobres y desocupats, protagonistes de la crisi econòmica que assetja l’illa. El Cardenal Arquebisbe, Lluis Martínez Sistach, va concelebrar la missa amb el Sant Pare, tot recordant la gran vinculació de la Mare de Déu de la Bonaria amb Barcelona. En primer lloc perquè el santuari de Bonaria està confiat a l’Ordre de la Mercè, que fou fundada a Barcelona. En segon lloc, perquè hi ha un agermanament de facto entre aquest santuari i la diòcesi de Barcelona. Per aquesta raó, l’any 2009 varen venir des de l’illa italiana més de 800 persones en un acte de pelegrinatge.

Amb una assistència de més de 20.000 persones a una cèntrica plaça de la ciutat, Jorge Mario Bergoglio va arremetre contra el sistema econòmic vigent, que genera a Sardenya un atur del 18%. “Lluitarem contra un sistema sense ètica, injust, en el qual manen els diners”, denunciava. Per altra banda el pontífex, a través d’un discurs improvisat, decisió cada vegada més habitual en les seves aparicions, va dirigir-se als joves que es troben a l’atur, a gent amb sous precaris i a empresaris amb dificultats. “A tots ells els expresso la meva solidaritat. És una realitat que conec bé de la meva experiència a Argentina. Per això els dic: Coratge! S’ha d’encarar el repte amb solidaritat i intel·ligència”, reclamava.

Lectura de l’Evangeli

Després d’una intensa jornada matinal, el Papa Francesc va celebrar una trobada amb joves. Inspirat en una lectura de l’Evangeli, l’episodi de la pesca fallida en el llac de Galilea, el Pontífex va parlar de l’experiència del fracàs.

“Jesús s’apropa als nostres fracassos, a la nostre fragilitat, als nostres pecats per transformar-los”. És per això que els va esperonar a “no deixar mai d’exposar-se al fracàs, ja que les dificultats no han d’espentar, sinó que han de servir d’impuls per anar més enllà”.

 

T'interessarà ...