Pàgina d'inici > Noticies

El Papa saluda els fidels de la Sagrada Família

Francesc: “Dirigeixo una especial salutació als fidels que estan connectats amb nosaltres des de Barcelona a la Basílica de la Sagrada Família” Aquest diumenge al matí la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit la Missa de la Festa de la Sagrada Família presidida per l’Arquebisbe Vicenzo Paglia, President del Pontifici Consell per […]

Francesc: “Dirigeixo una especial salutació als fidels que estan connectats amb nosaltres des de Barcelona a la Basílica de la Sagrada Família”
Aquest diumenge al matí la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit la Missa de la Festa de la Sagrada Família presidida per l’Arquebisbe Vicenzo Paglia, President del Pontifici Consell per a la Família, i concelebrada pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el bisbe auxiliar, Mons. Sebastià Taltavull. En aquesta celebració s’ha pregat especialment per la família, la vida i els propers treballs sinodals dels anys 2014 i 2015. El Cardenal Sistach ha anunciat futures iniciatives en favor de la família, a realitzar en el temple de Gaudí, en aquest propers mesos.  

En acabar-se la celebració eucarística, la basílica ha connectat amb la Plaça de Sant Pere i els fidel han pogut escoltar i resar l’Àngelus amb el Papa Francesc qui, al final de la celebració, els ha adreçat aquestes paraules: “Dirigeixo una especial salutació als fidels que estan connectats amb nosaltres des de Natzaret, Basílica de l’Anunciació, on hi ha anat el secretari general del Sínode dels Bisbes; des de Barcelona, Basílica de la Sagrada Família, on ha anat el president del Consell Pontifici per la Família; Loreto, Basílica Santuari de la Santa Casa. Faig extensiva aquesta salutació als reunits en diverses parts del món per altres celebracions en les que els principals protagonistes són les famílies”.

Permís, gràcies i perdó

En les seves paraules abans del rés de l’Ángelus el Papa Francesc ha recordat el sentit de la família i de forma especial ha recordat a les que pateixen i ha donat dues pistes per esbrinar la “salut” d’una família: “Mireu com són tractats els avis i els infants”, ha dit primerament i tot seguit ha pronunciat les tres paraules “màgiques” de la convivència familiar: “Recordem tres paraules claus per viure en pau i alegria en la família: permesso, gracie i escussi. Quan en una família ningú no s’és molest amb ningú i es demana permís, quan en una família no s’és egoista i s’aprèn a dir gràcies, i quan en una família hom percep que ha fet quelcom de dolent i sap demanar perdó, en aquesta família hi ha pau i alegria! Recordem sempre aquestes tres paraules permesso, gracie i escussi. Però podem repetir-les ara tots junts: permesso, gracie i escussi. Tots: permesso, gracie i escussi”. 

Acabat el rés de l’Angelus, i abans de les salutacions finals, el Papa ha llegit una pregària per la família, escrita per ell mateix, que tots els presents a la Basílica de la Sagrada Família han pogut resar conjuntament amb el Papa Francesc ja que, a instàncies del Cardenal Sistach, els fidels havien estat obsequiats amb un punt de llibre amb el text en català i castellà de la pregària del Sant Pare.

Pregària a la Sagrada Família

Jesús, Maria i Josep,

en vosaltres contemplem

el resplandor de l’amor veritable,

i a vosaltres ens adrecem

amb plena confiança.

Feu, Sagrada Família de Natzaret,

que les nostres famílies siguin

llocs de comunió i cenacles

de pregària, veritables escoles

de l’Evangeli i petites esglésies

domèstiques.

Feu, Sagrada Família de Natzaret,

que les famílies mai no experimentin

ni la violencia, ni el tancament,

ni la divisió, i que tot aquell que

hagi estat ferit o escandalitzat

pugui trobar molt aviat consol i

guariment.

Feu, Sagrada Familia de Natzaret,

que el proper Sínode dels Bisbes

pugui fer-nos conscients

del caràcter sagrat i inviolable

de la familia i de la bellesa

que el projecte de Déu li ha donat.

Jesús, Maria i Josep escolteu i

acolliu les nostres súpliques.

Papa Francesc. Nadal 2013

T'interessarà ...