Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

El Papa Francesc anima els joves des de les Benaurances

El passat 31 de gener, el Papa Francesc es va dirigir als joves del món amb motiu de la cada vegada més pròxima Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Cracòvia al juliol de l’any 2016. El missatge el va centrar en la sisena Benaurança de l’Evangeli de Sant Mateu, que diu: “Feliços [...]

El passat 31 de gener, el Papa Francesc es va dirigir als joves del món amb motiu de la cada vegada més pròxima Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Cracòvia al juliol de l’any 2016.

El missatge el va centrar en la sisena Benaurança de l’Evangeli de Sant Mateu, que diu: “Feliços els nets de cor, perquè ells veuran Déu”. Missatge que va dividir en tres parts de la mateixa frase.

Benaurats…

És la paraula que Jesús repeteix fins a nou vegades en aquest fragment de l’Evangeli. Déu des del començament de la Bíblia no deixa de dirigir-se als homes, de tota condició i edat, com a cercadors de la felicitat. Però no una falsa felicitat de qui sembla sentir-se bé quan en realitat es troba entre l’abisme de la tristesa i l’angoixa. És una felicitat sense màscares, sense falses aparences, ni promeses enganyoses. És la felicitat de qui compleix un somni. La felicitat de qui troba que les seves expectatives no són només complertes, sinó superades.

… els nets de cor…

El Papa Francesc va recordar la importància del cor en la cultura semita com el centre de la vida, de les intencions, accions i pensaments. És aquí on Déu resideix i on podrem trobar-nos amb Déu. I Jesús a l’Evangeli ha criticat que el que embruta el nostre cor ve de les nostres relacions, per això “cada un ha d’aprendre a descobrir el que pot ‘contaminar’ el seu cor, formar-se una consciència recta i sensible, capaç de discernir el que és la voluntat de Déu”. Va ser a partir d’aquestes paraules quan va animar a tots els joves a discernir entre la “felicitat de l’amor” en tota la seva amplitud i el “gaudir de la sexualitat”.

… perquè ells veuran Déu

Aquesta part final del missatge la va centrar en la recerca de Déu que l’ésser humà sempre ha tingut, des de les religions i creences, centrant-se en la Bíblia. Però va donar la volta al missatge en dir que és Ell qui desitja trobar-se amb cada un de nosaltres. Però, com? Fent memòria a una altra part de l’evangelista va fer referència al passatge on Jesús afirma que “entrarem el rostre de Déu en els germans, especialment els més oblidats: els pobres, els famolencs, estrangers, perseguits”.

Va acabar repetint la idea central del seu missatge: “Estimats joves, atreviu-vos a ser feliços”.

T'interessarà ...