Pàgina d'inici > Noticies

El Papa fa una crida a exercir la caritat de l’Església

Benet XVI publica una carta apostòlica en forma de Motu proprio El Papa ha escrit un Motu proprio, anomenat Intima Ecclesiae natura, sobre el servei de la caritat de l’Església. En el document pontifici, Benet XVI considera que la caritat és “una dimensió constitutiva de la missió de l’Església i l’expressió irrenunciable de la seva […]

Benet XVI publica una carta apostòlica en forma de Motu proprio

El Papa ha escrit un Motu proprio, anomenat Intima Ecclesiae natura, sobre el servei de la caritat de l’Església. En el document pontifici, Benet XVI considera que la caritat és “una dimensió constitutiva de la missió de l’Església i l’expressió irrenunciable de la seva pròpia essència” i, per tant, s’ha d’exercir tant en la seva dimensió comunitària com a l’Església universal. En el Motu proprio, el Papa també deixa clar que els bisbes són els que tenen “la primera responsabilitat de complir el servei de la caritat” i han d’estar atents per impedir que “es faci publicitat d’iniciatives que, tot i que es presentin amb finalitats de caritat, proposin opcions o mètodes contraris a les ensenyances de l’Esglèsia”.

“Marc normatiu”

El document pontifici completa un camí de dos anys de treball, emprès després que el Papa, en la seva primera encíclica Deus caritas est, s’adonés que en la disciplina del Codi de Dret Canònic vigent falta una adequada menció del compromís que assumeixen els bisbes. Benet XVI ho explica: “Desitjo proporcionar un marc normatiu orgànic que serveixi per ordenar millor, en línies generals, les distintes formes eclesials organitzades del servei de la caritat, que està estretament vinculada a la naturalesa diaconal de l’Església i del ministeri episcopal”.

T'interessarà ...