Pàgina d'inici > Noticies

El Papa fa oficial el seu consell de cardenals

Vuit cardenals formaran un òrgan consultiu encarregat de recopilar propostes i debatre-les amb el Papa Francesc va publicar un quirògraf papal en el que oficialitza el grup dels vuit cardenals consellers que tindran dues funcions bàsiques: ajudar en el govern de l’Església Universal i estudiar un projecte de revisió de la constitució apostòlica Pastor Bonus, [...]

Vuit cardenals formaran un òrgan consultiu encarregat de recopilar propostes i debatre-les amb el Papa

Francesc va publicar un quirògraf papal en el que oficialitza el grup dels vuit cardenals consellers que tindran dues funcions bàsiques: ajudar en el govern de l’Església Universal i estudiar un projecte de revisió de la constitució apostòlica Pastor Bonus, que determina el funcionament de la cúria romana. Aquest consell de cardenals actuarà com un òrgan consultiu i no pas de govern.

Components

Els vuit cardenals que formen part d’aquest consell ja van ser nomenats pel Papa el passat 13 d’abril. Es tracta de l’italià Giuseppe Bertello, el xilè Francisco Javier Errazuriz Ossa, l’indi Oswald Gracias, l’alemany Reinhard Marx, el congolès Laurent Monsengwo Pasinya, l’estatunidenc  Sean Patrick O’Malley, l’australià George Pell i l’hondureny Oscar Rodríguez Maradiaga que serà el coordinador del grup, assistits per Mons. Marcello Semeraro, bisbe d’Albano.

El consell, que ha estat creat pel Papa, “se sent lliure d’integrar o modificar el número dels seus components. A ells se’ls consulta de manera col·lectiva però també individualment. Els cardenals donaran el seus consells i el Sant Pare prendrà les decisions que consideri oportunes”, va explicar el pare Lombardi, portaveu del Vaticà.

Funcions

El grup dels vuit ha treballat aquests mesos recopilant propostes i apunts, que han arribat tant de les àrees de competència dels consellers, com directament al Papa o sol·licitats de la Cúria Romana i, en últim terme, també hi ha contribucions que han arribat a la Secretaria d’Estat. “Es tracta de voltant de 80 documents que ja estan circulant entre els diferents membres del consell, i el secretari, el bisbe Marcello Semeraro, ja va preparar una àmplia síntesi dels documents”.

Els membres del grup de consellers, que viuen a Santa Marta, ja han tingut diferents trobades informals amb el Papa però es trobaran de l’1 al 3 d’octubre matí i tarda, a la biblioteca privada de l’apartament papal, per debatre les propostes que els han arribat. En aquestes reunions, el Papa començarà amb una breu introducció i després escoltarà els vuit consellers, que intervindran individualment. “Es tracta d’una realitat que continua, així que no s’ha d’esperar durant aquests tres dies conclusions ja que és el primer cop que es troben d’aquesta manera per afrontar temes de complexitat i amplitud amb una documentació molt àmplia”, ha clarificat Lombardi.

T'interessarà ...