Pàgina d'inici > Noticies

El Papa exhorta els líders mundials a no intervenir a Síria

Francesc ha enviat una carta a Vladimir Putin, com a representant del G-20, per a què “abandonin la pretensió vana d’una solució militar” “Massa interessos de part han prevalgut des de l’inici del conflicte siri, impedint trobar una solució que evités la inútil massacre de la qual estem sent testimonis”. Aquesta és una de les [...]

Francesc ha enviat una carta a Vladimir Putin, com a representant del G-20, per a què “abandonin la pretensió vana d’una solució militar”

“Massa interessos de part han prevalgut des de l’inici del conflicte siri, impedint trobar una solució que evités la inútil massacre de la qual estem sent testimonis”. Aquesta és una de les frases que el Papa Francesc ha escrit en la carta que ha enviat al mandatari rus, Vladimir Putin, que aquests dies presideix la reunió del G-20 a Sant Petersburg.

El Papa demana als líders de les economies més importants del món que pensin en les vides humanes no només dels seus països sinó també de “cada habitant de la terra, fins i tot a aquells que es troben en les situacions socials més difícils o en els llocs més remots”.

Accions, però d’ajuda humanitària

Francesc fa una crida a evitar la intervenció militar: “Llanço una urgent crida perquè ajudin a trobar maneres de superar els diferents contrastos i abandonin tota pretensió vana d’una solució militar”.

El Pontífex proposa un altra tipus de solució més pacífica i dialògica basat en una “negociació entre les parts interessades amb el recolzament unànime de la comunitat internacional”. Per últim, el Papa demana ajuda humanitària als països del G-20: “És un deure moral de tots els governs del món encoratjar tota iniciativa per promoure l’assistència humanitària a les persones que pateixen a causa del conflicte dins i fora del país”. Francesc ha finalitzat la carta dirigida a Vladimir Putin demanant oracions per ell.

T'interessarà ...