Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

El Papa denuncia l'odi contra els cristians i els fidels d'altres religions

Nova tragèdia al mediterrani pel naufragi d'una barca plena d'immigrants procedents de Líbia

, Nova tragèdia al mediterrani pel naufragi d'una barca plena d'immigrants procedents de Líbia

“Són homes i dones com nosaltres, germans nostres que buscaven la felicitat”, així es va referir el papa Francesc als centenars d’immigrants que van naufragar a unes 60 milles de la costa líbia. Tot seguit va dir sentir-se profundament dolgut i va assegurar per a tots ells i les seves famílies el seu record i la seva més sincera pregària.

El pontífex va aprofitar l’oració mariana de diumenge per dirigir una “forta crida” a tota la comunitat internacional que “actuï amb decisió i rapidesa per tal d’evitar que tragèdies semblants es repeteixin”. Com ja és habitual en ell, va aprofitar aquest moment per demanar que es resés en silenci, i després tots junts, per “aquests germans nostres que busquen una vida millor, famolencs, perseguits, ferits, explotats, víctimes de guerres”. El rostre seriós i visiblement preocupat del pontífex en pronunciar aquestes paraules mostrava la seva tristesa per un fet com aquest que tantes vegades ha denunciat anteriorment.

Violència religiosa

L’endemà, durant la trobada amb la delegació de la Conferència de Rabins Europeus, el sant Pare va declarar que “estem cridats a condemnar les manifestacions d’odi i de violència contra els cristians i contra els fidels d’altres religions”, referint-se a l’últim vídeo publicat per l’autodenominat Estat Islàmic on es mostra l’execució de 30 persones, pel que sembla cristians etíops. En relació amb aquest tema, durant la missa matutina a la capella de la Casa de Santa Marta, va advertir que “el testimoni dels màrtirs ens ajuda a no caure en la temptació de transformar la fe en poder” i d’aquesta manera no caure en l’error de seguir Jesús “per interès material”.

T'interessarà ...