Pàgina d'inici > Noticies

El Papa demana acollir i acompanyar les “perifèries existencials”

Francesc, en un diàleg amb els clergues a la Catedral de Roma, Sant Joan de Letrà, els ha demanat que “acullin” a les parelles que conviuen i ha reivindicat que els sacerdots els “acompanyin”. També ha convidat els clergues presents a  emprendre “vies creatives”, com per exemple l’obertura d’algunes esglésies durant tot el dia o [...]

Francesc, en un diàleg amb els clergues a la Catedral de Roma, Sant Joan de Letrà, els ha demanat que “acullin” a les parelles que conviuen i ha reivindicat que els sacerdots els “acompanyin”. També ha convidat els clergues presents a  emprendre “vies creatives”, com per exemple l’obertura d’algunes esglésies durant tot el dia o “cursos personals” per a aquelles parelles que vulguin casar-se però que no puguin freqüentar els cursos prematrimonials perquè treballen fins tard.

El Pontífex ha demanat que es prioritzin les situacions de “perifèries existencials” com són les nul·litats matrimonials ja que aquestes persones també pateixen. La nostra tasca, va explicar el Papa, és “trobar un altre camí, en la justícia” i va afegir que ja “hi ha propostes, estudis i aprofundiments en curs”. D’aquestes “perifèries existencials” es parlarà a l’octubre, segons informa l’Osservatore Romano, en el grup dels vuit cardenals i en el proper Sínode de Bisbes.

T'interessarà ...