Pàgina d'inici > Noticies

El Papa crea sis nous cardenals

A la cerimònia ha assistit el Cardenal Arquebisbe de Barcelona L’Església ha incorporat sis nous membres al Col·legi Cardenalici després que el passat dissabte 24 de novembre se celebrés el Consistori públic ordinari, és a dir, la cerimònia de nomenament dels nous cardenals, al que va assistir el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez […]

A la cerimònia ha assistit el Cardenal Arquebisbe de Barcelona

L’Església ha incorporat sis nous membres al Col·legi Cardenalici després que el passat dissabte 24 de novembre se celebrés el Consistori públic ordinari, és a dir, la cerimònia de nomenament dels nous cardenals, al que va assistir el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, que fou cooptat al col·legi cardenalici el 24 de novembre de 2007.

Qué és un consistori?

En la cerimònia, Benedicte XVI va nomenar cardenals a James Michael Harvey, Béchara Boutros Raï O.M.M, Baselio s Cleemis Thottunkal, John Olorunfemi Onaiyekan, Rubén Salazar Gómez i Luis Antonio G. Tagle. Amb aquestes sis incorporacions, el Col·legi Cardenalici passa a estar format per 211 porprats.

L’al·locució que el Papa va recitar al Consistori començava amb la frase “Crec en l’Església, una, santa, catòlica i apostòlica”, i continuava expressant que tots els pobles i cultures estan representats a l’Església.  Al dia següent, diumenge 25, Benedicte XVI va celebrar la Santa Misa a la basílica de San Pere amb els nous cardenals, als qui va explicar que la seva responsabilitat ha de ser “ressaltar sempre la prioritat de Déu i la seva voluntat enfront els interessos del món”. Sis nous cardenals, per tant, que reforcen “la unitat i universalitat de l’Església”.

Qui son els nous cardenals?

T'interessarà ...