Pàgina d'inici > Noticies > Vida Religiosa

El Monestir de Pedralbes i “El Càntic de les Criatures”

Amb motiu del vuitè centenari de la Fundació de l’Ordre de Santa Clara, Sor Isaura ha plasmat amb fotografies el missatge d’un dels poemes més coneguts de Sant Francesc

Sor Isaura, religiosa del Monestir de Pedralbes, testimonia un ideal compartit per tota la comunitat, la contemplació de la bellesa i magnificència de la natura i les seves criatures com a reflex d’una bellesa superior. Partint de la seva espiritualitat franciscana, l’objectiu de l’autora ha estat el de plasmar amb un llenguatge actual com és la fotografia, el missatge que projecta un dels poemes més coneguts de Sant Francesc, El Càntic de les Criatures, un missatge universal que s’adreça a totes les persones, independentment de les seves conviccions i creences religioses, a través de l’apreciació del cosmos i la natura. El DVD es pot adquirir al mateix Monestir de Pedralbes.

Adaptació de Sor Isaura

El càntic va ser pensat, escrit i musicat en la seva llengua materna perquè Francesc volia que els frares com a “joglars de Déu” anessin pel món a predicar i cantar les lloances al Senyor. Francesc s’entusiasmava davant la bellesa i la bondat de les criatures, perquè són un mirall de la bellesa de Déu. Les seves idees principals, segons Sor Isaura, se succeeixen al llarg de l’obra, seguint la seqüència que marquen les diferents estacions de l’any.  El Monestir de Pedralbes és l’únic protagonista de les instantànies que recull el treball, en el que es combinen dos tipus de fotografies, unes de caire més naturalista i d’altres més creatives.

Els enquadraments, els efectes de la llum o la juxtaposició d’elements confereixen a les imatges una singularitat especial. El resultat no és un fotomuntatge aconseguit mitjançant tècniques d’ordinador, sinó la imaginació i els recursos tècnics que empra Sor Isaura que, de forma autodidacta, sap treure els millors resultats d’una senzilla càmera fotogràfica. 

T'interessarà ...