Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El misteri de la creu

És la creu que ha vingut a salvar-nos de les altres creus, començant per la del pecat

Quan arribem al Divendres Sant només tenim ulls per a una creu. I tantes com n’hi ha, de creus, en el món! Totes, però, ens mostren la misèria humana, la nostra misèria, la nostra pobresa. També ens mostren –no ho amaguem al racó dels oblits- la nostra malícia, els nostres pecats. Totes, d’una manera o altra, són així. Però no és així la que atrau avui el nostre esguard: és la creu que ha vingut a salvar-nos de les altres creus, començant per la del pecat.

Avui, davant el gran misteri de Crist mort en la creu, l’Església fa com si no tingués sagraments. No posa la seva atenció en les diverses obres de Crist per les quals ens arriba la seva gràcia. L’atenció de l’Església, avui, se centra, només, en la gran obra de Crist, “la de redimir el món per mitjà de la creu”.

De la litúrgia d’avui l’Església en diu Celebració de la Passió del Senyor. L’eix d’aquesta litúrgia és la creu salvadora, la que la litúrgia ens mostra com a font de salvació. L’Església ens mostra la creu aquest divendres perquè serà bo que la tinguem present al llarg de tota la litúrgia d’aquest dia, com un rerefons que li va donant sentit i suport. La nostra resposta immediata al que ens diu l’Església és: “Veniu i adorem” (Venite, adoremus).

T'interessarà ...