Pàgina d'inici > Noticies > Hospitalitat de Lourdes

El Miracle de Lourdes

En marxa un nou peregrinatge, aprofita i descobreix l’essència de Lourdes a partir del testimoni dels membres i peregrins de l’Hospitalitat

Ja ha començat el compte enrere. El peregrinatge de juny s’acosta; propera parada, Lourdes. Les inscripcions ja estan obertes per a tot aquell que es decideixi a llançar-se a aquesta aventura, que del 25 al 29 de juny té el repte d’omplir els cors d’aquelles persones malaltes i amb discapacitat que durant tot l’any esperen fer aquest viatge i trobar-se amb la Mare de Déu i el miracle de Lourdes.

Es tracta del 158è Pelegrinatge que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes organitza. En total ja són un bon grapat d’anys durant els quals molts peregrins, hospitalaris, estudiants voluntaris, metges i infermers s’han sumat a aquest viatge. Quatre dies que permeten, a tot aquell que s’hi apunta, desconnectar de la seva rutina diària per entrar al paisatge frondós de Lourdes i deixar-se portar per la solidaritat cap a l’altre i el caliu que es crea entre tots.

La Joia de la Missió

Cada any hi ha un lema que encapçala el peregrinatge i enguany és La Joia de la Missió, referent a les paraules del Sant Pare expressades a l’Evangelii Gaudium i la missió que ens encomana: Sortim, sortim a oferir a tots la vida de Jesucrist.

Lourdes, en aquest sentit, es transforma en la perifèria on s’acull la injustícia, el dolor i la misèria. D’aquesta manera l’Hospitalitat participa d’aquesta missió, motivant a sortir de la nostra rutina per embarcar-nos a aquesta trobada amb persones en situació més precària i necessitada. Tal com diu el consiliari de l’entitat el peregrinatge és una experiència d’església que es posa en situació d’anar al límit del dolor i del sofriment humà per trobar-nos allà amb homes i dones que són els nostres germans i compartir la vida amb ells, i junts descobrir que som fills del mateix Pare.

Una estada per a créixer

Durant l’estada, a més de visitar el paisatge que ofereix la població de Lourdes, són molts els actes que s’organitzen i les activitats programades, de les quals la major part tenen lloc dins el recinte del Santuari. Entre les cites indispensables i mítiques destaquen a banda de la missa de benvinguda, la processó del Santíssim, l’espectacular processó de torxes, passant per l’esperada visita a la Gruta de la Verge fins a la Missa Internacional amb peregrins d’altres països del món.

A més a més, entre tots aquests actes tenen lloc milers de moments de confidència i entreteniment entre peregrins, així com entre aquests i els malalts o les persones amb discapacitat. Segons molts dels veterans “són els moments que marquen la diferència”, quan un coneix aquell al que trasllada, al malalt al qual està atenent o l’experiència de l’altre al palpar la gruta de la Mare de Déu de Lourdes. Es tracta d’un agraïment mutu, del malalt cap el voluntari i el voluntari cap al malalt que li mostra la força que tots tenim a dins per tirar endavant.

Suma’t al peregrinatge

Les llistes per a fer la inscripció ja estan a punt i el termini finalitzarà el 5 de juny. Tot aquell que desitgi sumar-se al peregrinatge i estigui a Barcelona pot acudir als despatxos de l’Hospitalitat, ubicats al carrer Consell de Cent 228 baixos, tots els dimarts i els dijous de 16:30 a 20 hores. En cas que no es pugui anar a Barcelona o es visqui a una altra població caldrà posar-se en contacte amb la Delegació corresponent. 

Per a més informació descarrega’t el full informatiu de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

T'interessarà ...