El MCJ celebra 20 anys

La parròquia de Santa Madrona acull la celebració de les dues dècades del Moviment Cristià de Joves

El Moviment Cristià de Joves (MCJ) ha celebrat els seus 20 anys, envoltat de totes aquelles persones que hi han format part des dels seus inicis. La parròquia de Santa Madrona ha acollit l’acte que ha començat amb els parlaments de persones importants pel moviment. Primerament ha parlat la presidenta del MCJ, Àngels Carrió qui ha conduït una mica l’acte, donant pas tots els testimonis, com l’antiga presidenta del moviment, Sílvia Urbina, que han parlat del moviment en termes passats, amb nostàlgia dels bons temps viscuts; presents, amb la celebració dels 20 anys i futurs, animats per aconseguir els reptes que venen.

Després s’ha mostrat  un vídeo emotiu amb fotografies i cançons que han acompanyat al MCJ durant aquests 20 anys. Tots els participants han escrit en un post-it el que significava per ells el moviment. Fins i tot el bisbe auxiliar Sergi Gordo ha escrit unes paraules pels 20 anys del moviment.

Hem de transmetre l’alegria l’Evangeli, sortint, caminant, sembrant

A l’Eucaristia, Mons. Sergi Gordo ha comentat que “Aquesta família que forma els tres sectors de l’Acció Catòlica General, és una crida a sortir, tal com demana el nou Pla Pastoral i que el MCJ ha implementat en aquests 20 anys”.El bisbe Gordo ha fet retrospectiva de les dues dècades del moviment agraint la petjada deixada a l’arxidiòcesi de Barcelona: “En aquests 20 anys de camí, de voler ser com un gra de mostassa, amb aquest moviment que ja no simplement neix sinó que ja és adult i creix, celebrem la petjada que ha deixat el moviment a la nostra diòcesi”

Sembrem, sembrem i sembrem, sense cansar-nos

 

20 anys

El Moviment Cristià de Joves fa 20 anys. Dues dècades des que es va decidir formar una plataforma evangelitzadora per als joves a Barcelona. El 1997 va ser l’any que es va posar en marxa amb la coordinació de la Delegada de Pastoral Juvenil de l’Arxidiòcesi, Rosa Deulofeu. Juntament amb l’Arquebisbe d’aleshores Ricard Mª Carles i un bon grup de consiliaris i laics. A més membres de moviments de l’Acció Catòlica especialitzada (JOC-JOBAC, MUEC, JARC).

La proposta del MCJ

El Moviment Cristià de Joves seguir una proposta molt marcada. Acompanyar els joves a ser evangelitzats i evangelitzadors des de les parròquies. Fent servir el mètode de la Revisió de Vida, els Estudis d’Evangeli, la Campanya i els Cercles d’Estudi com a eines per viure l’Evangeli en la quotidianitat de les seves vides. Alhora ser transformadors de les seves realitats en la línia del Regne de Déu proclamat per Jesucrist.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer