El film del màrtir d’Auschwitz arriba a Barcelona

Es presenta 'Dues Corones', la pel·lícula sobre el pare Maximilià Maria Kolbe des de la seva infància fins a la seva mort

Després de dos anys de producció per Polònia, Japó i Itàlia, Dues Corones, la pel·lícula sobre el pare Kolbe, conegut com el màrtir d’Auschwitz, s’ha estrenat als cinemes. Es tracta d’una pel·lícula de ficció- documental que mostra, amb profunditat, la vida del frare polonès, Maximilià Maria Kolbe, que va donar la vida per un home, quan era pres al camp d’extermini. La seva mort és un dels motius pels quals avui dia se’l coneixia arreu del món. El director Michał Kondrat però, fa un recorregut des de la seva infància fins a la seva mort, acompanyant-se de testimonis i de la recreació dels fets.

Una història que cal ser explicada

El primer passi de la pel·lícula va tenir lloc al Vaticà fa uns mesos, i ara s’ha presentat a Barcelona. L’actor protagonista que posa cara i ulls al frare franciscà, Adam Woronowicz va acudir a la ciutat especialment per la presentació del film. Una producció que va néixer segons l’actor, en el cor del director durant la JMJ a Cracòvia (2016).

“Quan el Papa va visitar Auschwitz – explica l’actor Woronowicz – i va entrar a la cel·la del Pare Maximilià Kolbe, la premsa es va fixar en el que suposava per ell aquell pres, el pare Maximilià. Es preguntaven qui era i per què era tan important per al papa”. Segons l’actor protagonista, “cal que la història arribi a tothom!”. “Es coneixen detalls, però no el que ha fet o quines eren les seves idees”, afegeix.

Descobrint el P. Kolbe

A mesura que avança la trama del documental l’espectador descobreix qui va ser aquest frare franciscà. Més enllà de ser pres d’Auschwitz, va dedicar tota la seva vida a la Verge Maria Immaculada. Va evangelitzar pel món, fent caritat i mostrant els valors cristians allà on anava. “Una vida exemplar dins l’Església, necessària de ser explicada”, explica l’actor protagonista.

“Quan es va estrenar a Polònia, va ser realment una gran sorpresa per al públic polonès”, explica l’actor polonès. Segons aquest, “L’evangelització del Pare Kolbe era viva” fins al punt de donar la vida per un altre home.

“Per això és important recordar el seu personatge – continua Woronowicz Encara que pensem que estem en un temps de pau a Europa, continuen havent moltes divisions i ferides. Es necessita el perdó, l’entesa i la comprensió entre les persones”. “És curiós que podrà fer la figura del pare Kolbe en els cors d’aquells que vegin la pel·lícula. Qui sap! Potser els inspirarà a fer uns fets petits que potser es convertiran en grans”, afegeix l’actor.

La pel·lícula arribarà als cinemes el 18 de maig. Una oportunitat per gaudir del cinema espiritual i una bona ocasió per saber més sobre aquest màrtir de l’Església.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer