El mal, tema del Youcat

Un professor de la Facultat de Filosofia de la Ramon Llull condueix una reflexió sobre el sentit i el rostre del mal

La sessió del Café Youcat del mes d’abril s’ha centrat en el concepte del mal, plantjat a partir de la pregunta: “El mal té cara i ulls?“. L’encarregat de fer reflexionar sobre la qüestió ha estat el Dr. Carles Llinàs, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, que va introduir el tema amb un breu fragment del final de la pel·lícula Match Point de Woody Allen. A partir d’aquesta emissió va introduir el concepte del “mal” avui dia i poc a poc el va anar desgranant. 

El mal en el món actual

Entre els diversos eixos que va prendre la conversa, es va parlar sobre el “rostre del mal”, i com aquest pren sentit en diverses cultures i diferents creences. El Dr. LLinares, que va comentar com avui dia, possiblement, hi ha més gent que creu en el diable que en Déu, va recalcar la separació que se’n ha fet del concepte del mal amb el rostre de Crist, el qual li aportava el seu significat.  

Durant la ronda de preguntes i debat que va venir a continuació, es va discutir sobre la relació del pecat amb el mal i si sempre hi ha una connexió i les barreres que hi ha sobre la llibertat d’un per a que no afecti a l’altre. 

Destapem dubtes sobre Jesús!

El proper café posara de fil conductor la figura de Crist, amb el nom “Jesús de Natzaret: mite o realitat? El Dr. Armand Puig conduirà aquesta sessió en que es posara a Jesús en el seu context, amb la intenció d’aclarir fins quin punt tot allò que es diu i s’ha dit sobre ell s’ha corroborat i es certer.  

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...