El llegat del Concili Vaticà II

El Cardenal Sistach inaugura el quart i últim simposi que la Facultat de Teologia i l’Arquebisbat de Barcelona dediquen a aquest transcendental esdeveniment eclesial

Ha marcat l’Església actual: aquest fet és innegable. Parlem del Concili Vaticà II que, a cinquanta anys vista des del seu inici, encara continua tenint vigència avui. Dintre dels actes de commemoració d’aquest transcendental esdeveniment eclesial, la Facultat de Teologia juntament amb l’Arquebisbat de Barcelona han organitzat la quarta edició del Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II que, enguany, porta per títol ‘L’Església del diàleg i el servei’. Basat sobretot en l’anàlisi de la Gaudium et Spes, les nou ponències que han aprofundit i aprofundiran en aquesta constitució pastoral –que aquest dilluns també celebrarà els 50 anys des de la seva aprovació- pretenen subratllar la importància d’una església en sortida.

Inauguració i ponències

La inauguració del Simposi Internacional –on hi participen professors de la Universitat de Comillas i de Roma- ha anat a càrrec del Gran Canceller de l’Ateneu Sant Pacià, el Cardenal Martínez Sistach, qui ha confessat que s’ha organitzat durant quatre anys seguits perquè “la diòcesi i l’església s’han d’involucrar” en donar a conèixer els fruits d’aquest gran esdeveniment. “Podem dir que en general els continguts d’aquesta constitució conciliar són força actuals, malgrat l’evolució del nostre món i de les societats i Estats. Canvis culturals, socials, econòmics i d’altres ordres han plantejat nous problemes que troben en part o força la solució en aquell document conciliar”, va dir l’administrador apostòlic.

Posteriorment, ha estat el torn del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, qui ha parlat de com la Paraula s’ha fet diàleg al llarg del temps. Després d’una petita pausa, Mn. Emili Marlès ha reprès les ponències dedicant una hora al Cel Nou i a la Terra Nova, termes que apareixen en alguns punts del Concili i que atrauen a molta gent, de manera que ha desenvolupat aquesta situació i com al llarg de la història s’ha dialogat amb la ciència sobre aquests conceptes. Ha obert la tarda la ponència del Dr. Joan Planellas sobre la pobresa a la Gaudium et spes, centrada en el fonament cristològic.

El Simposi Internacional continuarà aquest dijous amb cinc ponències més. El podeu seguir en directe a la nostra televisió.

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món