Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El GTER i Mn. Aragonès reben la Creu de Sant Jordi

El president Mas va lliurar el guardó a 27 personalitats i 15 entitats en un acte que va tenir lloc al Liceu de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquest dilluns, 4 de maig, la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats, dues d’elles a títol pòstum, i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte ha tingut lloc a les 19.30 hores, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Entre les entitats guardonades s’hi trobava el Grup de Treball Estable de les Religions i, entre les personalitats, Mn. Josep Maria Aragonès.

En el seu discurs, el cap de l’Executiu català ha assenyalat que les persones i les entitats guardonades configuren “un tast, un aparador i un mosaic de la Catalunya d’avui, configurat amb tessel·les que, malgrat tenir colors i formes diferents, són capaços de presentar una harmonia del tot, que no és un repte fàcil per a qualsevol societat”. Artur Mas també ha recordat una inscripció que va llegir en una església abandonada de la comarca de la Segarra, que deia: “en la seva menudesa, cada llavor conté l’esperit de l’arbre que serà demà”. El president ha agraït als guardonats que “amb la vostra llavor contribuïu que aquest arbre que es diu Catalunya, i al qual algunes vegades li han volgut tallar no només les branques, sinó també el tronc i enterrar definitivament les arrels, aspiri a ser gran, tingui moltes branques i doni molts fruits”.

El GTER i Mn. Aragonès, distingits

L’Administració catalana ha reconegut al GTER “com a entitat pionera a la península Ibèrica i de referència a Europa en el seu àmbit. L’integren representants de diverses confessions que fan del diàleg, el diàleg interreligiós, una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós, culturalment més plural i socialment més inclusiu”. A més a més, el posicionament contundent de les principals religions a Catalunya contra els atemptats al setmanari Charlie Hebdo, el llançament de la primera APP sobre diàleg interreligiós, i els anys de trajectòria de diàleg i d’acció comuna, avalen a aquesta entitat reconeguda per la Generalitat.

Pel que fa a Mn. Aragonès, la Generalitat ha valorat el “seu compromís cívic i a una activitat espiritual exercida com a representant d’un cristianisme obert, acollidor i arrelat a Catalunya. L’activisme cultural que el distingeix ha contribuït valuosament a la dinamització del municipi de Torrelavit i del Penedès amb diverses iniciatives, moltes de les quals adreçades a infants i joves”.

Què és la Creu de Sant Jordi?

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

T'interessarà ...