Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El GTER, entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) rep el distintiu per fomentar una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER)  es troba entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi, que el Govern ha concedit a 27 personalitats i 15 entitats destacades pels seus serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

El GTER ha rebut el guardó com a reconeixement de la seva tasca com a entitat pionera a la península Ibèrica i de referència a Europa en el seu àmbit. L’integren representants de diverses confessions que fan del diàleg interreligiós una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós, culturalment més plural i socialment més inclusiu.

Mn. Matabosch, membre del GTER, expressa la seva sorpresa i agraïment pel guardó rebut. “Donem les gràcies perquè es reconeix una feina que hem fet durant aquests anys. Una feina en què hem posat il·lusió i interès. Una tasca que era totalment necessària i per això hem procurat treballar-hi”.

La tasca de l’entitat

Tal i com explica Mn. Matabosch, el GTER és una associació en la que participen els representants anomenats oficialment de cinc religions diferents, concretament el catolicisme, l’església ortodoxa, el protestantisme, el judaisme i l’islam.  La seva finalitat és el treball conjunt d’aquestes religions per tal de fomentar la incorporació a la societat de les religions, perquè partint de les bases de les cinc confessions es construeixi la pau en la societat. “Volem introduir, completar i construir la pau i harmonia en la nostra societat”, mostra Mn. Matabosch.

Iniciatives de cara al futur

L’expresident del GTER explica que a partir del reconeixement rebut, l’objectiu del grup de treball és aconseguir que el tema interreligiós adquireixi la importància que es mereix. “Ens interessa que la gent consideri la relació entre les religions una cosa molt important i se li doni mes importància i més relleu”.

Seguint aquest principi, les religions que formen part del GTER s’han compromès en la participació a la campanya de la Generalitat sobre la Pobresa energètica. D’altra banda, les tres religions cristianes de l’entitat han començat la col·laboració conjunta per oferir ajuda a la població perseguida i amb necessitats d’alguns països com ara l’Iraq o Síria. 

T'interessarà ...